Hapisteki Pakistan eski Başbakanı'ndan değişik miting: Imran Khan yapay zeka ile halka seslendi

Hapisteki Pakistan eski Başbakanı'ndan değişik miting: Imran Khan yapay zeka ile halka seslendi

Pakistan'ın hapisteki eski Başbakanı Imran Khan, ülkede türünün ilk örneği olan yapay zeka (AI) tarafından seslendirilen bir mitingde konuşma yaptı. Partisinin halka açık mitingler düzenlemesine izin verilmeyen Khan konuşmasında, destekçilerine 8 Şubat'ta yapılacak genel seçimlere katılma çağrısında bulundu.

Partisinin halka açık mitingler düzenlemesine izin verilmeyen Pakistan'ın hapisteki eski Başbakanı İmran Han'dan yapay zekalı miting videosu geldi.

Reuters'da yer alan habere göre, ülkede türünün ilk örneği olan sanal mitingde konuşma yapan Khan, yapay zeka (AI) tarafından oluşturulan bir ses klibini kullandı.

Video YouTube'da 1,4 milyondan fazla izlenirken, diğer sosyal medya platformlarında onbinlerce kişi tarafından canlı olarak takip edildi.

Khan yaptığı konuşmada, "Partimizin halka açık mitingler düzenlemesine izin verilmiyor" diyerek destekçilerini 8 Şubat'ta yapılacak genel seçimlere katılmaya çağırdı.

Parti yetkilileri, Khan'ın konuşmasının hapishaneden onayladığı yazılı bir versiyondan oluşturulduğunu belirtti.

5 Ağustos'ta yolsuzluk suçlamasıyla hüküm giyip üç yıl hapis cezasına çarptırılan Khan'ın bazı davaları kapalı kapılar ardında hapishanede yapılıyor ve hukuk uzmanları bunun onun adil yargılanma hakkını ihlal ettiğini söylüyor.

VİDEOYA İNTERNET KESİNTİSİ ENGELİ

Khan'ın videosunun canlı yayınlandığı sırada ülke çapında yaşanan internet kesintileri tepki çekti. Canlı yayındaki kesintiler yaklaşan seçimlerle ilgili şeffaflık endişelerini artırdı. Halk, yavaş internet hızlarından ve telekomünikasyon düzenleyicilerinin uygulamalardaki akışı engellemek için kısıtlamalara başvurmasından şikayet ediyor.

Pakistan'ın Telekomünikasyon Düzenleme Kurumu ise ortaya atılan iddialarından ardından yaptığı açıklamada, kesintilerin araştırıldığını ancak internet erişilebilirliğinin genel olarak normal göründüğünü söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN