Heinz, ketçapla hayatta kalan adama tekne alacak

Heinz, ketçapla hayatta kalan adama tekne alacak

Yaklaşık bir ay denizde mahsur kaldığında ketçap yiyerek hayatta kalan adam, ketçap üreticisi Heinz'in başlattığı kampanyanın ardından bulundu. Heinz, tamir ettiği sırada teknesinin akıntıya kapılması nedeniyle Karayipler'de kaybolan adama tekne vereceğini duyurmuştu.

Heinz, 24 gün boyunca ketçap yiyerek hayatta kalan Elvis François'in Karayipler'de bir ada ülkesi olan Dominika'ya dönüşünü kutlayıp ona yeni bir tekne verebilmek için internete kayıp ilanı vermişti.

Elvis François, birçok kişiden Heinz'in onu bulmaya çalıştığını duyduğunu ama telefonu olmadığını söyledi. François, "Dün Heinz ile konuştum ve bana bir tekne almanın bir yolunu bulmaya çalışacaklarını söylediler" dedi.

Dominika'da Emo News adlı bir medya kuruluşu, Heinz'in 47 yaşındaki François'i bulmak için yaptığı çağrıyı gördükten sonra onu Karayip adasında buldu. Business Insider'a konuşan Emo News'in CEO'su Emerline Anselm, "Elvis'in yakınımda yaşadığını biliyordum, onu aramak için arabayla çıktım ve buldum" dedi.

2-copy.jpg

Anselm, yerinin tespit edildiğini ve doğruluğunu kanıtlamak için Perşembe günü François ile konuştuğu bir Facebook Live videosu yayınladı. Yaklaşık bir ay boyunca mahsur kaldığı okyanusun ortasında ketçap yiyerek hayatta kalmayı başaran François, videoda "Gizemli bir insanım diyebilirim; seyahat etmeyi severim" dedi.

KETÇAPLA DENİZİN ORTASINDA 24 GÜNÜ GEÇTİ

Kraft Heinz şirketinden bir temsilci, François ile görüştüğünü belirterek, "Ona yeni bir tekne hediye etmenin lojistiği üzerinde çalışıyoruz. Pazartesi günü paylaşacak daha çok şeyimiz olacak" dedi.

Heinz tarafından kendisine verilecek tekne için oldukça heyecan duyduğunu belirten François, "Boyutuna bağlı olarak, tekneyi balık tutmak veya Karayip turları yapmak için kullanabilirim" dedi.

François, Aralık ayında Saint Martin'de akıntıya kapılarak denize açıldığında teknesini tamir ediyordu. 24 gün boyunca günde üç kez sarımsak tozu ve et bulyonla birlikte ketçap yiyerek hayatta kaldığını söyledi. François'in telefonu olmadığından yetkililer kendisine ulaşamadı.

Associated Press'in bildirdiğine göre Francois, 16 Ocak'ta Kolombiya'nın kuzeydoğusundaki La Guajira'nın yaklaşık 120 deniz mili kuzeybatısında, bir uçak teknesinde "yardım" işareti gördükten sonra kurtarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN