Hindistan Kızıldeniz'de savaş gemisi konuşlandırdı

Hindistan Kızıldeniz'de savaş gemisi konuşlandırdı

Hindistan Kızıldeniz'deki korsanlara karşı güvenlik sağlamak amacıyla harekete geçti. Yetkililer, Kızıldeniz'in doğusuna 10 savaş gemisi konuşlandırdığını ve 250'den fazla geminin araştırıldığını söyledi. Kuzey ve batı Umman Denizi'nde ise en az 10 savaş gemisinin yanı sıra gözetleme uçaklarının bulunduğu belirtildi.

Hindistan, Batılı güçlerin Yemen'deki İran destekli Husilerin saldırılarına odaklandığı bir dönemde, korsanlara karşı güvenlik sağlamak için Kızıldeniz'in doğusuna savaş gemisi konuşlandırdı.

Reuters'ta yer alan habere göre Hindistan, Kızıldeniz için ABD liderliğindeki görev gücüne katılmadı ve orada herhangi bir savaş gemisi bulunmuyor. Ancak yetkililer, şu anda Aden Körfezi'nde iki ön cephe savaş gemisinin, kuzey ve batı Umman Denizi'nde ise en az 10 savaş gemisinin yanı sıra gözetleme uçaklarının bulunduğunu söyledi.

Bunun Hindistan'ın bölgedeki en büyük konuşlandırması olduğu belirtildi. Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar, Hindistan'ın artan kapasitesinin, çıkarlarının ve itibarının zor durumlarda yardım gerektirdiğini söyledi.

Salı günü halka açık bir etkinlikte Jaishankar, "Çevredeki ülkede kötü şeyler gerçekleştiğinde sorumlu bir ülke olarak kabul edilmeyeceğiz ve 'bununla hiçbir ilgim yok' diyoruz" ifadesini kullandı.

Hint askeri ve savunma yetkilileri, özel komandolar da dahil olmak üzere donanma personelinin son iki ayda 250'den fazla gemi ve küçük tekneyi araştırdığını, altı yıllık bir aradan sonra korsanlığın yeniden başlaması nedeniyle güvenliğin artırılmaya çalışıldığından bahsetti.

Hindistan Donanması tarafından 1 Aralık'tan bu yana en az 17 kaçırma, kaçırma girişimi ve şüpheli yaklaşım olayının kaydedildiği belirtildi.

Bir donanma yetkilisi, isminin açıklanmaması kaydıyla, "Husiler ile korsanlığın bağlantısı yok. Ancak Batı'nın çabaları Kızıldeniz'e odaklandığı için korsanlar bu fırsatı kullanmaya çalışıyor" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN