Hindistan yerli füzenin ilk uçuşunu test etti

Hindistan yerli füzenin ilk uçuşunu test etti

Hindistan Çoklu Bağımsız Hedeflenebilir Yeniden Giriş Aracı (MIRV) teknolojisine sahip yurt içinde geliştirilen füzenin ilk uçuş testini başarıyla gerçekleştirdi. Hintli bilim insanları, aynı füzeden ateşlenen farklı hedeflere birden fazla savaş başlığı gönderen teknolojiyi Agni-V platformuna entegre etti bu sayede Hindistan'ın nükleer kapasiteli Agni füze serisinin en sonuncusu oldu.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Hindistan'ın Çoklu Bağımsız Hedeflenebilir Yeniden Giriş Aracı (MIRV) teknolojisine sahip yurt içinde geliştirilen füzenin ilk uçuş testini başarıyla gerçekleştirdiğini söyledi.

Reuters’ta yer alan habere göre, Hintli bilim insanları, aynı füzeden ateşlenen farklı hedeflere birden fazla savaş başlığı gönderen teknolojiyi Agni-V platformuna entegre etti. Agni-V Hindistan'ın nükleer kapasiteli Agni füze serisinin en sonuncusu oldu.

fuze.jpg

Agni-V'nin 5 bin kilometrelik menzili vardır ve bu da onu Hindistan'ın Kıtalararası Balistik Füze (ICBM) uzun menzilli kategorisi için tek yarışmacısı yapmaktadır.

Washington merkezli kar amacı gütmeyen bir savunuculuk grubu olan Silah Kontrol ve Silahların Yayılmasını Önleme Merkezi'ne göre Amerika, İngiltere, Fransa, Çin ve Rusya halihazırda MIRV füzelerini kullanan ülkeler arasında yer alırken, Pakistan bunu 2017'de test etti.

Hindistan'ın MIRV füzesi, ülkenin askeri araştırma kolu Savunma Araştırma ve Geliştirme Örgütü tarafından geliştirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN