Hindistan'da sınırları zorlayan olay: Suya düşen telefonunu almak için barajı boşalttırdı!

Hindistan'da sınırları zorlayan olay: Suya düşen telefonunu almak için barajı boşalttırdı!

Hindistan'da bir hükümet yetkilisi özçekim yaparken suya düşürdüğü telefonunu almak için barajın tamamını boşalttırdı. Yetkili, para cezasına çarptırıldı.

Hindistan'ın Chhattisgarh eyaletinin Kanker bölgesinde görevli bir gıda müfettişi baraj bölgesinde özçekim yapmak isterken telefonunu baraja düşürdü. Gıda müfettişi Rajesh Vishwas, telefonunu almak için barajdaki tüm suyu boşalttırdı. Vishwas'ın yetkili makamdan barajdaki suyu boşaltmak için izin almadığı gerekçesiyle 640 dolar para cezasına çarptırıldığı öğrenildi.

Su İşleri'nden yapılan açıklamada, Vishwas'ın telefonunu almak için yaklaşık 4,1 milyon litre suyu boşalttığı, bu yüzden olaydan sonra açığa alındığı kaydedildi.

Kanker bölgesi yöneticisi Priyanka Shukla ise açıklamasında, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

baraj-hindistan.jpg

DALGIÇLAR BULAMAYINCA SUYU BOŞALTMIŞ

Vishwas, baraj sularına düşen 1200 dolar değerindeki telefonunun bulunması için önce bölgedeki dalgıçlara başvurdu. Bu yöntemin sonuçsuz kalması üzerine ise ücretini ödediği dizel yakıtlı su pompasıyla barajın tamamını boşattırdı.

Vishwas, suyu boşaltmak için bir baraj yetkilisinden "sözlü izin" aldığını; yetkilinin, pompalanan suyun civardaki bir sulama kanalına yönlendirilip çiftçilerin kullanımına sunulacağını söylediğini iddia ederek ve telefonunda gizli hükümet belgeleri olduğunu ileri sürerek kendini savunsa da açığa alınmasına ve görevi kötüye kullanmaktan hakkında soruşturma açılmasına engel olamadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN