Hollanda'da bayraklar yarıya indirildi

Şiddetli Kahramanmaraş depremleri sonucu binlerce insanın hayatını kaybettiği Güneydoğu için Hollanda genelinde Türkiye ve Hollanda bayrakları yarıya indirildi.

Hollanda’da Haarlem Belediye Binasına Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle hayatını kaybeden, yaralanan ve göçük altında kalan insanlar için Türk bayrağı göndere çekildi.

Tilburg Belediye Binasında Suriye bayrağı, Türk bayrağıyla beraber asıldı. Belediye Başkanı sözcüsü, “Etkilenen herkesin acısını paylaştığımızı ifade etmek istiyoruz. Belirsizlik ve ıstırapla karşı karşıya kalan herkese odaklanıyoruz ve bunun bizim için siyasi bir önemi yok" dedi.

Suriye bayrağının neden Türk bayrağıyla beraber yarıya indirilmediğini eleştirilenlere yanıt veren Haarlem ve Gilze en Rijen belediyeleri, depremin merkez üssünün olduğu yer olduğu için Türkiye bayrağını seçtiklerini açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN