Honda’dan Kanada’ya 11 milyar dolarlık yatırım: Yılda 240 bin araç üretilecek

Honda’dan Kanada’ya 11 milyar dolarlık yatırım: Yılda 240 bin araç üretilecek

Japonya merkezli otomobil devi Honda’nın, Kanada'ya 11 milyar dolarlık elektrikli araç ve batarya tesisi kuracağı bildirildi. Yıllık 240 bin araç üretim kapasiteli yeni tesisin 2028 yılında hizmete girmesi hedefleniyor.

Honda, Kanada'nın Ontario bölgesinde yatırım hacmi yaklaşık 15 milyar Kanada dolarına (11 milyar ABD doları) erişecek yeni elektrikli araç ve batarya tesisi kuracak.

Kanada hükümetinden sübvanse alımı müzakereleri yürüttüğü kaydedilen Honda’nın açıklamasında, yerel batarya üretimiyle, mevcut maliyetleri yüzde 20 oranında düşürebilmek amaçlanırken, yıllık 240 bin araç üretim kapasiteli yeni tesisin 2028 yılında hizmete alınması hedefleniyor.

Honda Başkanı Mibe Toşihiro, yeni tesis planlamasına ilişkin Ontario'daki basın toplantısında firmanın, Kanada'daki elektrifikasyon çabalarını hızlandıracağını bildirdi. Mibe, "Elektrikli araç pilleri için istikrarlı bir tedarik sistemi kuracağız ve elektrikli araçları maliyet açısından daha rekabetçi hale getireceğiz" ifadesini kullandı.

‘KANADA TARİHİNİN EN BÜYÜĞÜ’

Ontario'da Mibe ile aynı toplantıda konuşan Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Honda'nın üretim planlamasını "Kanada tarihindeki en büyük otomobil yatırımı" olduğunu söyledi.

Trudeau, "Kanada'nın ilk kapsamlı elektrikli araç tedarik zinciri" olarak nitelediği yatırımın, ülkede binden fazla istihdam oluşturacağını belirtti. Yatırımın, Kanada'nın imalat sektörüne "güven oyu" verdiğini kaydeden Trudeau, "Birlikte iyi maaşlı işler oluşturuyor, ekonomimizi büyütüyor ve havamızı temiz tutuyoruz" dedi.

Honda Yöneticisi Aoyama Şinci Aoyama, Honda'nın 2040'a kadar tüm Kuzey Amerika satışlarının elektrikli ya da yakıt hücreli araç olmasını hedeflediğini bildirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN