Husiler yanlışlıkla Rus petrolü taşıyan gemiyi hedef aldı

Husiler yanlışlıkla Rus petrolü taşıyan gemiyi hedef aldı

Husiler'in Kızıldeniz'deki tartışmalı saldırıları devam ediyor. İngiliz Deniz Güvenlik Şirketi Ambrey, Yemen'deki Husilerin dün Kızıldeniz'den geçen Rusya petrolü taşıyan tanker gemisini yanlışlıkla hedef aldığını açıkladı. Olayda can kaybı ya da hasar belirtilmedi.

Yemendeki Husilerin Kızıldeniz'de ticari gemilere yönelik saldırılarının hedefi bu kez Rus petrolü taşıyan gemi oldu. İngiliz Deniz Güvenlik Şirketi Ambrey, Yemen'deki Husilerin dün Kızıldeniz'den geçen Rusya petrolü taşıyan tanker gemisini yanlışlıkla hedef aldığını açıkladı.

Reuters'ta yer alan habere göre Birleşik Krallık Deniz Ticaret Operasyonları (UKMTO) örgütü, Yemen'in liman kenti Aden'in 90 deniz mili güneydoğusunda bir füzenin ateşlendiğine dair bir rapor aldığını belirtti.

UKMTO uyarı notunda, "Kaptan, bir füzenin 400-500 metre ötedeki suya indiğini ve onu üç küçük geminin takip ettiğini bildirdi" ifadesine yer verilerek, herhangi bir yaralanma veya hasar yaşanmadığı belirtildi.

Ambrey ise yaptığı açıklamada, "Bu, Husiler tarafından Rus petrolü taşırken yanlışlıkla hedef alınan ikinci tankerdi" dedi.

Yemen'in çoğunu kontrol eden İran destekli Yemen'deki Husiler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla 19 Kasım'dan bu yana Kızıldeniz'deki Batılı ticari gemilere insansız hava araçları ve füzeler fırlatıyor.

ABD ve İngiltere, gece boyunca Yemen'deki Husi askeri hedeflerine havadan ve denizden saldırı düzenledi. İran'ın müttefiki ve kilit Arap güçlerinin ortağı olan Rusya, saldırıları kınadı ve BM Güvenlik Konseyi'nin acil olarak toplanması çağrısında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN