İngiltere ve Hollanda’da maçlara Ramazan ayarı

İngiltere ve Hollanda’da maçlara Ramazan ayarı

İngiltere’de futbol otoriteleri, Ramazan ayında oynanacak maçlarda Müslüman futbolculara oruçlarını açmaları için süre tanınmasına karar verirken, Hollandalı yetkililer de Müslüman futbolculara yönelik bir düzenleme yapmayı planlıyor.

Ramazan ayının gelmesiyle Avrupa’nın önde gelen ligleri de Müslüman futbolcuların oruçlarını açmalarına kolaylık sağlamak için düzenlemeler yapmaya başladı.

MAÇ ÖNCESİ HAKEMLER SORACAK

Salah, Mahrez, Kante gibi birçok Müslüman yıldız oyuncunun yer aldığı İngiltere Premier Lig, Ramazan ayı boyunca maçlara ’oruç arası’ verecek. Mücadele öncesi hakemler, takımlara oruç tutan futbolcuların olup olmadığını soracak ve eğer oruçlu oyuncu varsa, iftar saatine denk gelen dakikalarda futbolcuların oruçlarını açabilmeleri için maç duracak.

Diğer yandan, Hollanda Futbol Federasyonu da Müslüman oyuncuların oruçlarını açabilmeleri için düzenleme yapmayı planlıyor. Orkun Kökçü, Burak Yılmaz, Oğuzhan Özyakup ve Doğan Erdoğan gibi Türk futbolcuların oynadığı Hollanda Eredivisie’de düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle hakemler oyuncuların oruçlarını açmasını bekleyecek ve ardından maç kaldığı yerden devam edecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN