İran lideri Hamaney mahkumlara af çıkardı

İran lideri Hamaney mahkumlara af çıkardı

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, 2 bin 825 mahkumun af kapsamına alınması veya cezalarının hafifletilmesi ile ilgili öneriyi onayladı.

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, Peygamber Efendimiz'in (S.A.V) ve Hz. İmam Cafer Sadık'ın (a.s) doğum günü nedeniyle mahkumlara af veya ceza indirimi ile ilgili öneriyi kabul etti.

Söz konusu kararın, askeri ve muhtelif sivil mahkemelerde yargılanan 2 bin 825 mahkumu kapsadığı ve bu mahkumların af kapsamına alınarak serbest bırakılmaları veya cezalarının hafifletilmesiyle ilgili olduğu belirtildi.

Öte yandan, İran Yargı Erki Başkanı Gholam Hüsein Muhseni Ejei, Hameney’e yazdığı bir mektupta, gerekli şartlara sahip 3 bin 458 mahkumun cezalarının hafifletilmesi veya affedilmesini önermişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN