İran’da bir kadın gazeteciye daha gözaltı

İran’da bir kadın gazeteciye daha gözaltı

İran’da aylardır süren protestolarla ilgili tutuklamalar devam ediyor. Protestoculara karşı görülmemiş baskı uygulayan güvenlik güçleri, bir kadın gazeteciyi daha gözaltına altı.

Yerel basında çıkan haberlere göre, İran'daki yetkililer bir kadın gazeteciyi gözaltına aldı. Tutuklu gazeteci Elnaz Muhammedi, reformist bir gazete olan Hammihan'da çalışıyordu. Muhammedi’nin aynı zamanda gazeteci olan kız kardeşi, Mahsa Amini'nin ölümüyle ilgili haber yaptıktan sonra gözaltına alınmıştı.

NEDEN ÇAĞRILDIĞI BİLİNMİYOR

İran ahlak polisi tarafından uygunsuz giyindiği için gözaltına alınan 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin ölümünün ardından İran ülke çapında protestolarla sarsıldı. Protestolar yüzlerce ölüme ve binlerce tutuklamaya yol açtı, ayrıca ülke yönetimine karşı çağrılar yapıldı.

Bir başka reformist gazete olan Shargh'ın haberine göre Muhammedi, Tahran'daki bir savcılığa ‘açıklama için’ gittikten sonra gözaltına alındı. Muhammedi’nin neden oraya çağrıldığı bilinmezken, kardeşi Elahe Muhammedi, Amini'nin cenazesiyle ilgili haber yaptıktan sonra 29 Eylül'de tutuklanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN