İran'da Mahsa Amini'nin amcasına hapis cezası

İran'da Mahsa Amini'nin amcasına hapis cezası

İnsan hakları örgütleri, İran'da 2022 yılında gözaltındayken hayatını kaybeden Mahsa Amini'nin amcasının hükümet karşıtı ifadeleri nedeniyle 5 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.

İran'da Mahsa Amini'nin amcası Safa Aeli'nin hükümet karşıtı söylemler nedeniyle 5 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi. Amini'nin 2022 yılında gözaltındayken hayatını kaybetmesi, ülkede aylar süren bir isyana yol açmıştı.

Norveç merkezli Hengaw grubu ve ABD merkezli İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), Aeli'nin cezasının, ailenin memleketi olan İran'ın kuzeybatısındaki Sakkız'daki Devrim Mahkemesi tarafından verildiğini açıkladı.

AFP'deki habere göre; Aeli'nin cezasıyla ilgili detaylar, protestolarda öldürülen bir güvenlik görevlisinin biyografisini yazması ve bu belgeyi adli makamlara sunması gibi alışılmadık bir talebi içeriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN