İran'daki terör saldırısında ölü sayısı yükseldi

İran'daki terör saldırısında ölü sayısı yükseldi

İran'ın Kirman eyaletinde 3 Ocak'ta Kasım Süleymani'nin mezarı yakınlarında meydana gelen iki patlamada yaralanan bir kız çocuğunun hayatını kaybetmesiyle, olayda ölenlerin sayısının 95'e yükseldiği bildirildi.

İran devlet televizyonunun haberine göre, saldırıda yaralananların durumuna ilişkin bilgi veren Kirman Acil Durum Merkezi Sözcüsü Muhammed Saberi, halen Kirman ve Tahran'daki hastanelerde 10 kişinin tedavi gördüğünü belirtti.

Saldırıda yaralanan ve hastanede tedavi altına alınan Nazenin Açekzehi adlı 11 yaşındaki bir kız çocuğunun bugün hayatını kaybettiğini aktaran Saberi, saldırıda ölenlerin sayısının 95'e çıktığını ifade etti.

KASIM SÜLEYMANİ'NİN MEZARI YAKINLARINDAKİ BOMBALI SALDIRILAR

Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Süleymani'nin Ocak 2020'de ABD'nin Bağdat'taki saldırısında öldürülmesinin 4. yılı dolayısıyla 3 Ocak'ta düzenlenen anma töreninin yapıldığı Kirman'da kabristana giden yol üzerinde iki patlama meydana gelmişti.

İranlı yetkililer patlamaların canlı bomba saldırıları sonucu gerçekleştiğinin tespit edildiğini duyurmuştu.

SALDIRILARI IŞİD ÜSTLENMİŞTİ

Saldırılarda son olarak kadın ve çocukların da aralarında olduğu 94 kişinin hayatını kaybettiği, 284 kişinin yaralandığı açıklanmıştı. Saldırıları terör örgütü IŞID üstlenmişti.

Olaydan sonra başlatılan operasyonlarda 6 eyalette 35 kişinin gözaltına alındığı ve canlı bombalardan birinin Tacikistan uyruklu olduğunun tespit edildiği bildirilmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN