İranlı modelin idam ipi göndermeli kıyafeti gündem oldu

İranlı modelin idam ipi göndermeli kıyafeti gündem oldu

İran'da Mahsa Amini protestolarına katılanlara yönelik idamlara dikkat çekmek için Cannes Film Festivali kırmızı halısına idam ipli kıyafetle çıkan İranlı model Mahlagha Jaberi, sosyal medyada gündem oldu.

Geçtiğimiz eylül ayında ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybeden Mahsa Amini'nin ölümünün ardından başlayan protestolarla bağlantılı olarak İran'da son 18 günde en az 90 kişi idam edildi. Norveç merkezli İran İnsan Hakları grubuna göre, bu ay, ülkenin son beş yılının "en kanlı mayıs ayı" olarak tarihe geçti.

Dünyanın dört bir yanından yaşananlara tepki yağarken, İranlı model Mahlagha Jaberi, Cannes Film Festivali kırmızı halısında giydiği, İran'daki idamlar konusuna dikkat çeken kıyafetiyle çok konuşuldu. Jaberi'nin elbisesinin boyun kısmında idam ipi şekli ve etek kısmında da İngilizce olarak, "İdamları durdurun" yazısı yer alıyordu.

'İRAN'DAKİ HAKSIZ İNFAZLARA DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİK'

NTV'de yer alan habere göre; 33 yaşındaki Jaberi, Instagram sayfasına da "İran halkına adandı" notuyla Cannes Film Festivali kıyafetini gösteren bir video koydu. Jaberi, İngilizce olarak "İran'da idamları durdurun" şeklinde etiket kullandı.

Jaberi'nin videosu ve kıyafet seçimi internette viral hale geldi. Jaberi'nin tercihine çoğunlukla övgü yağarken, gelen eleştirilere de Instagram hesabından bir açıklama yaptı. İranlı model, "Cannes'ın ihtişamını gözlemlemek, ama daha da önemlisi medyanın dikkatini İran halkının haksız infazlarına çekmek için bir moda ifadesi yaratmak istedik. Ne yazık ki Cannes Film Festivali'nde siyasi açıklamalara izin verilmiyor ve güvenlik görevlileri elbisemin arkasını göstermemi engelledi ama ilmiğin anlamı çok iyi anlaşıldı" diye yazdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN