IŞİD’den Putin’e intikam mesajı

IŞİD’den Putin’e intikam mesajı

Terör örgütü IŞİD, Moskova saldırısının ardından Rusya’ya yönelik yeni bir kanlı saldırı tehdidi yayınladı. Putin’i tehdit eden IŞİD, yayınladığı posterde, işkenceye maruz kalan Moskova saldırganlarının intikamının alınacağını iddia etti.

Moskova’daki saldırının ardından terör örgütü IŞİD, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i tehdit etti. Crocus Konser Salonu saldırganlarının sorgu görüntülerinde, işkenceye maruz kaldıklarının anlaşılmasının ardından IŞİD’in Putin’i “kanlı” bir intikamla tehdit ettiği bildirildi. Sosyal medya platformu Telegram’daki bir paylaşıma göre saldırıların sorumluluğunu üstlenen IŞİD üyeleri, şüphelilerin “acımasız işkencelerine” tanık olduktan sonra Putin ve yurttaşlarını “çok yakında” intikam almakla tehdit ediyor.

İddia edilen uyarıyı taşıyan bir posterde şöyle yazıyor:

“Putin dahil: Tüm vahşi Ruslar için tehlike! İslam Devleti mahkumlarına işkence etmeyi bırakın. Dikkat edin! Esir kardeşlerimiz için sizden intikam alma fırsatımız olmadığını düşünmeyin.”

Açıklamada ayrıca şu ifadelerin kullanıldığı öne sürüldü:

“Cuma günkü saldırıda size şunu kanıtladık: Allah’ın izniyle İslam Devleti mücahitleri, yaptığınız her türlü vahşetin cezasını size kesebilir; bu intikam alınmazsa İslam ümmetinden geriye çok kan kalacaktır. Yakalanan mücahitlere sizin adınıza işkence yapılması ve videolarının yayınlanması, binlerce kardeşinize duyduğunuz kana susamışlığı arttırmaktadır.”

Bu arada Rusya Soruşturma Komitesi Başkanı Alexander Bastrykin, saldırıdan yaralı olarak kurtarılan 2 kişinin hastanede hayatını kaybettiğini belirterek, saldırıdaki can kaybının 139’a yükseldiğini açıkladı. Putin ise, hükümet ve bölge yetkilileri, istihbarat ve güvenlik kuvvetleri yöneticileriyle Crocus Hall City konser salonundaki terör saldırısı ve alınan önlemlerle ilgili toplantı yaptı.

Toplantının başında konuşan Putin, yetkililerden soruşturmanın gidişatı, terör saldırısına karışan herkesin, organizatörlerin ve azmettiricilerin tespiti ile ilgili bilgi istedi. Putin, “Bundan kim yararlanıyor? Bu vahşet, 2014’ten bu yana neo-Nazi Kiev rejiminin eliyle ülkemize karşı savaşanların bir dizi girişiminin yalnızca bir halkası olabilir. Ve Naziler, bilindiği gibi, amaçlarına ulaşmak için en kirli ve insanlık dışı yollara başvurmaktan hiçbir zaman çekinmemişlerdir” diye konuştu.

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev, Moskova’daki “Crocus City Hall” adlı konser salonuna düzenlenen terör saldırısının arkasında Ukrayna olduğunu öne sürdü. Soruşturma kapsamında, Rus yetkililerinin Tacikistan’a gittiği ve saldırının faili olduğu belirtilen dört kişinin ailelerini sorguladığı aktarıldı.

Reuters’a konuşan Tacik güvenlik kaynakaları, ailelerin Vakhdat ve Gissar kasabaları ile Rudaki ilçesinden başkent Duşanbe’ye getirildiğini söyledi. Kaynaklar, Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman’ın soruşturmayı bizzat denetlediğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN