İspanya’daki bina yangınında hayatını kaybedenlerin sayısı 10’a çıktı

İspanya’daki bina yangınında hayatını kaybedenlerin sayısı 10’a çıktı

İspanya'nın üçüncü büyük şehri Valensiya'da perşembe akşamı çıkan yangında can kaybı arttı. Yetkililer büyük bir yangınla harap olmuş apartman bloğunda 10'uncu bir ceset bulduğunu söyledi.

İspanya'nın üçüncü büyük şehri Valensiya'da geçtiğimiz Perşembe akşamı El Campanar semtinde yangın çıkmıştı.

Reuters’ta yer alan habere göre yetkililer bugün yaptığı açıklamada yangın nedeniyle büyük hasar alan apartmanda 10'uncu bir ceset bulduğunu söyledi.

Yangında hayatta kalan yaklaşık 100 kişi dün gece otellere yerleştirildi.
Yangının ardından ilan edilen üç resmi yas süresinin ikinci günü olan bugün Valensiya Belediye Binası'nda bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacak.

YANGINLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Acil servisler, yangının kulelerden birinin dördüncü katında başladığını söyledi. Yerel sulh hakimi yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Yetkililer, geliştiricilerinin "panoramik asansör" olarak tanımladığı şeyle birbirine bağlanan iki kuleden oluşan binanın 2008 yılında tamamlandığını söyledi. El Pais gazetesinin haberine göre binada 138 daire bulunuyordu.

Yerel halk, yangında tüm eşyalarını kaybeden ve hayatta kalan sakinlere kıyafet, yiyecek ve ilaç bağışında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN