İsrail, Gazze'de yardım aracını hedef aldı: 9 ölü

İsrail, Gazze'de yardım aracını hedef aldı: 9 ölü

İsrail 7 Ekim'den itibaren Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılara devam ediyor. Bölgeye yardım girişlerini engelleyerek büyük bir "insani felakete" neden olan İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr Belah kentinde insani yardım aracını hedef aldı. Saldırıda 9 kişi hayatını kaybederken ve onlarca kişi yaralandı.

İsrail ve Hamas arasındaki savaş 149. gününde saldırılarda hayatını kaybeden sivillerin sayısı her geçen gün artarken, zorla aç bıraktığı abluka altındaki Gazze Şeridi'nin orta kesiminde insani yardım aracını hedef alması sonucu 9 kişi öldürüldü ve onlarcası yaralandı.

Sağlık kaynakları ve görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr Belah kentinde insani yardım malzemesi taşıyan araç İsrail tarafından saldırıya uğradı

İlk belirlemelere göre saldırıda 9 kişi öldürüldü, çok sayıda kişi yaralandı.

NE OLMUŞTU?

İsrail ordusu daha önce de 29 Şubat sabah saatlerinde Gazze kentinin güneyinde, Gazze Şeridi'ni kuzeyden güneye bağlayan Reşid Caddesi üzerindeki Nablusi Kavşağı'nda insani yardım bekleyen Filistinlileri bombalayarak ve ateş açarak hedef almıştı.

İsrail'in bölgeye yardım girişinin engellenmesi nedeniyle büyük bir "insani felaket" yaşanırken, insani yardım bekleyen Filistinlilere yönelik saldırısında 118 kişi ölmüş, 760 kişi yaralanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN