Refah Sınır Kapısı'nda gergin anlar: İsrail ile Mısır arasında çatışma

Refah Sınır Kapısı'nda gergin anlar: İsrail ile Mısır arasında çatışma

İsrail'le ilk barış anlaşması imzalayan Arap ülkesi olan Mısır'da Refah geriliminin tavan yapmasıyla sınır kapısında İsrail ile Mısır askerleri arasında silahlı çatışma çıktı. Çatışmanın ardından bir Mısır askeri hayatını kaybetti.

İsrail'in 6 Mayıs'ta kara harekatı başlattığı Gazze Şeridi'nin en güneyinde, Mısır sınırındaki Refah'ta ilk iş ele geçirdiği sınır kapısında Mısır'la çatışmaya girdi.

Mısır askerlerinin, Gazze-Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı'nda İsrail askerlerine ateş açtığı duyuruldu. Çıkan çatışma sonucu bir Mısır askeri yaşamını yitirdi.

Al Jazeera Arapça servisinin İsrail'de yayın yapan Kanal 14'ten aktardığına göre; Mısır askerlerinin Refah Sınır Kapısı'nda İsrail askerlerine ateş açtığını ancak atışın herhangi bir can kaybına yol açmadığını bildirdi. Ancak Jerusalem Post, bir Mısır askerinin öldüğünü yazdı.

Mısır askerlerinin bir İsrail kamyonuna ateş açtığını yazan İsrail medyası, İsrail güçlerinin de ateşle karşılık verdiğini duyurdu.

Haaretz'in haberine göre; İsrail ordu kaynakları ilk ateşi Mısırlı askerin açtığını iddia etti.

İSRAİL HÜKÜMETİ SANSÜRLEDİ

Çatışmadan kısa süre sonra, İsrail’e bağlı tüm yayın organları haberi yayından kaldırdı. İddiaya göre, İsrail hükümeti ‘askeri sansür kararı’ kapsamında konuyla ilgili tüm bilgileri yayın organlarından kaldırdı. Sansür, kısa süre sonra kaldırıldı.

"MISIR ASKERLERİ ÇADIR SALDIRISINDAN ETKİLENDİ"

İngilizce yayın yapan Mısır gazetesi Daily News Egypt'in haberinde göre ise, İsrail'in dün gece Refah'ta Filistinli mültecilerin çadırlarına düzenlediği bombardımanda kadınlarla çocukları öldürmesinden "Mısır askerlerinin etkilendiği" iddia edildi. En az 45 Filistinlinin öldüğü saldırıda çocuklarının bedenlerinin tanınmaz halde olduğu, çadırların alev almasıyla bazı kurbanların yanarak öldüğü haberleri gelmişti.

UAD, 24 Mayıs'ta yeni tedbir kararlarında, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarını derhal durdurmasına, insani yardımları engellememesine ve suçlarını araştıracak BM görevlilerinin Gazze'ye girişine izin vermesine hükmetmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN