İsrail, Suriye'nin başkenti Şam'ı vurdu

İsrail, Suriye'nin başkenti Şam'ı vurdu

İsrail savaş uçakları, Suriye'nin başkenti Şam'a hava saldırısı düzenledi. Saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti.

7 Ekim'den bu yana Gazze'yi kan gölüne çeviren ve 26 binden fazla Filistinliyi katleden İsrail'den Orta Doğu'da tansiyonu yükseltecek bir hamle geldi. Suriye'nin başkenti Şam'a hava saldırısı düzenleyen İsrail hava kuvvetlerine bağlı savaş uçaklarının, Sayyidah Zaynab bölgesini hedef aldığı ifade edildi. Saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

“İSRAİL SALDIRISINDA İRAN’A AİT HİÇBİR MERKEZ HEDEF ALINMADI”

İran’ın Suriye Büyükelçisi Hüseyin Ekberi saldırının ardından yaptığı açıklamada, “İsrail’in Şam’ın güney kırsalında gerçekleştirdiği saldırıda hiçbir İranlı zarar görmedi ve İran Devrim Muhafızları Ordusu’na ait bir danışmanlık merkezi hedef alınmadı. İsrail’in boş ve kör saldırıları direnişin azmini etkilemeyecektir” dedi.

İsrail, bir süredir Suriye’de İran ile bağlantılı güçlere saldırılar düzenlerken, Ürdün’ün Suriye sınırına yakın bir bölgesinde bulunan Tower 22 adlı üsse dün dronlu saldırı düzenlenmişti. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), saldırıda 3 ABD askerinin hayatını kaybettiğini, 25 ABD askerinin de yaralandığını duyurmuştu. ABD Başkanı Joe Biden ise saldırının “İran destekli radikal militan gruplar” tarafından gerçekleştirildiğini söylemişti. Tahran yönetimi ise saldırıyla bağlantılı olduğu iddialarını reddetmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN