İsrail sivilleri katletmeye devam ediyor! Kılık değiştirip hastane bastılar

İsrail, Gazze'de kadın, çocuk demeden öldürmeye devam ediyor. İsrail askerleri sağlık personeli ve Filistinli kılığına girerek Cenin’de bir hastaneyi bastı. Askerler, 3 Filistinliyi öldürdü.

İsrail askerleri, doktor, hemşire önlüğü ve Filistinlilerin giydiği sivil kıyafetleri giyerek, Batı Şeria'nın Cenin kentindeki İbni Sina Hastanesi'ni bastı. Özel harekat mensubu askerler girdikleri hastanenin 3. katına çıkarak susturuculu silahlarla 3 Filistinliyi katletti.

'İSRAİL SAVAŞ SUÇLARINA SON VERSİN'

Filistin Sağlık Bakanı Mey el-Keyle, Birleşmiş Milletler ile uluslararası ve insan hakları kuruluşlarına yaptığı çağrıda, İsrail'den Gazze Şeridi ve işgal altındaki Batı Şeria'da yaşayan sivillere ve sağlık kuruluşlarına karşı işlediği suçlara son vermesini istedi. Bakan, sağlık merkezleri ve sağlık ekipleri için koruma sağlanmasını istedi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberinde, öldürülen 3 Filistinlinin kimlikler belli oldu. Öldürülen sivillerin isimleri Muhammed ve Basil Eymen el-Gazavi ile Muhammed Velid Celamine. Maktullerin ikisi kardeş.

Basil Eymen el-Gazavi'nin 25 Ekim 2023'ten bu yana hastanede tedavi gördüğü öğrenildi.

Öte yandan, İsrail'in 7 Ekim'de (2023) başladığı Gazze'deki katliamda hayatını kaybedenlerin sayısı 26 bin 637’ye, yaralıların sayısı ise 65 bin 387’ye yükseldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN