Bu kadarına Almanya bile kızdı... İsrail’in skandal Gazze çağrısı

Bu kadarına Almanya bile kızdı... İsrail’in skandal Gazze çağrısı

Almanya, bazı İsrailli hükümet üyelerinin Gazze Şeridi’ne Yahudi yerleşimci yerleştirilmesi ve buradaki Filistinlilerin sürülmesi yönündeki fikirlerini hiçbir şekilde kabul edilemez olarak değerlendirdi.

KARAR / ALMANYA

Federal Almanya Hükümeti bazı İsrailli politikacıların Gazze’ye Yahudi yerleşimciler gönderip buradaki Filistinlileri sürme fikrini “asla kabul edilemez“ olarak değerlendirdi.

Federal Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sebastian Fischer, Kudüs’te düzenlen bir konferansta konuşan İsrail Hükümeti üyeleri hakkında “Bu konferansa iştirakı ve Filistin bölgesinin yeniden yerleşimcilere açılması açıklamalarını en sert şekilde kınıyoruz’’ dedi.

yeni-proje-11.jpg

Fischer bu açıklamaların mevcut çatışmaları daha da kötüleştireceğini ve “açık bir biçimde uluslararası hukuka aykırı“ olduğunu söyledi. Filistinlilerin katılımı olmadan hiçbir çözüm olamayacağını belirten Fischer “Gazze Filistinlilerindir. Ve geleceklerine kendileri karar vermeliler’’ diye konuştu.

yeni-proje-12.jpg
Gazze’ye yerleşim talebi yapan İsrailli Bakan Itamar Ben Gvir

Kudüs’te Pazar günü yapılan ve binlerce kişinin katıldığı bir etkinlikte Gazze’ye yeniden Yahudi yerleşimci gönderilmesi talep edilmişti. Etkinliğe Bejamin Netanyahu’nun partisi Likut’tan temsilciler ve aşırı sağcı güvenlik bakanı Itamar Ben-Gvir katılmıştı. Gvri konuşmasında “Bir daha 7 Ekim yaşamak istemiyorsak bu bölgeyi kontrol altına almalıyız.’’ Demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN