İsrail'in Filistinlilere zulmü bir kez daha belgelendi: Önce ellerini bağladılar sonra çıplak aradılar

İsrail'in Filistinlilere zulmü bir kez daha belgelendi: Önce ellerini bağladılar sonra çıplak aradılar

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarında dördüncü aya girilmek üzere. Ordunun Gazze'deki katliamları devam ederken yapılan zulüm bir kez daha belgelendi. Ulaşılan görüntülerde İsrail Ordusu'nun Filistinlileri tutukladığı, elleri ve gözleri bağlı bir şekilde soğuk ve yağışlı havada yalın ayak yerde oturttuğu görüldü.

İsrail'in Filistin'e yönelik orantısız güç kullanımı 7 Ekim 2023'ten bu yana devam ediyor. Ortaya çıkan son görüntüler İsrail Ordusu'nun Filistin halkında gerçekleştirdiği zulmü bir kez daha ispat etti.

27 Ocak sabahı CNN tarafından kaydedilen görüntüler, İsrail'in Gazze sınırında Filistinli tutuklulara uyguladığı kötü muameleyi gün yüzüne çıkardı. Görüntülerde, beyaz tulumlar giydirilmiş 20'den fazla Filistinlinin elleri ve gözleri bağlı bir şekilde İsrailli askerler tarafından yerde diz çöktürüldüğü anlar yer alıyor.

filistinli-mahkum-2177591.jpg

ÇIPLAK ARAMA YAPILDI

CNN Muhabiri Jeremy Diamond, görüntüleri kaydeden ekibin, Gazze sınırında soğuk ve yağışlı bir havada 20'den fazla erkeğin İsrail askerleri eşliğinde oturduğunu gördüğünü belirtti. Filistinlilerin gözleri bağlı ve elleri arkadan bağlı olarak beyaz tulumlar içinde olduğunu aktaran Diamond, İsrail askerlerinin kendilerine, çıplak arama yapıldığı sonra bu kişilere tulum giydirildiğini ardındansa kıyafetlerinin iade edildiğini söylediklerini ifade etti.

ekran-alintisif.jpg

Diamond, İsrail askerlerinin CNN ekibinin görüntü almalarından rahatsız olduklarını ve terör şüphelisi oldukları iddiasıyla bölgeden ayrılmalarını istediklerini belirtti. Bu olayın, CNN'in birinci elden İsrailli askerlerin Filistinlilere uyguladığı muameleyi kayıt altına aldığı ilk kez olduğunu vurgulayan Diamond, İsrail'in hala "uluslararası hukuk" çerçevesinde hareket ettiğini savunmasına dikkat çekti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN