İsrail ve Hamas arasındaki geçici ateşkes uzayacak mı? 'Üçe bir' takas şartı

İsrail ve Hamas arasındaki geçici ateşkes uzayacak mı? 'Üçe bir' takas şartı

İsrail ve Hamas arasındaki geçici ateşkesin bitmesine az bir süre kalmışken, taraflardan anlaşmanın ikinci kez uzatılmasına dair sinyaller gelmeye devam ediyor. İsrail Hükümet Sözcüsü Levy, anlaşmanın beş gün daha uzatılabileceğini söylerken, "İsrail’deki Filistinli mahkumlar ile Gazze’de tutulan İsrailli rehineler arasındaki üçe bir takas temelinde mevcut rehine salıverme süresi beş gün daha uzatılabilir" dedi.

İsrail ve Filistin arasındaki savaşta yaklaşık ikinci aya girilirken geçtiğimiz hafta cuma günü Türkiye saatiyle 08.00'de başlayan geçici ateşkesin bitmiş olması gerekiyordu.

Ateşkes bütününde Gazze'de ve İsrail hapishanelerinde bulunan rehinelerin bir kısmı serbest bırakıldı.

Daha fazla kişinin bırakılması için taraflardan yeşil ışık gelirken anlaşma iki gün daha uzatıldı. Geçici ateşkesin daha fazla rehinenin serbest bırakılması için uzatılıp uzatılmayacağı merak ediliyor.

Konu kapsamında İsrail Hükümet Sözcüsü Eylon Levy'den açıklama geldi. BBC Türkçe'de yer alan habere göre; Levy, yaptığı açıklamada ateşkesin beş gün daha uzatılabileceğine dair sinyaller verdi.

Konuyla ilgili olarak hükümet sözcüsü Levy, "İsrail’deki Filistinli mahkumlar ile Gazze’de tutulan İsrailli rehineler arasındaki üçe bir takas temelinde mevcut rehine salıverme süresi beş gün daha uzatılabilir" dedi.

ekran-goruntusu-2023-11-29-080225.pngİsrail Hükümet Sözcüsü Eylon Levy

NE OLMUŞTU?

İsrail ve Hamas arasında cuma günü başlayan rehine anlaşmasına aracılık eden Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Majed Al Ansari de, “Her iki taraf için daha sürdürülebilir bir ateşkes için çalışabileceğimiz konusunda iyimseriz” ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN