İsrail'de Savaş Kabinesi krizi büyüyor: Gazze'ye yönelik stratejiler nerede görüşülecek?

İsrail'de Savaş Kabinesi krizi büyüyor: Gazze'ye yönelik stratejiler nerede görüşülecek?

İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana yoğun bombardıman altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen gün artarken, İsrail'de Savaş Kabinesi ile Hükümet Kabinesi arasındaki kriz derinleşmeye devam ediyor. Son olarak İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz'ı hedef alarak Gazze Şeridi'ne yönelik "stratejilerin" Güvenlik Kabinesi'nde görüşülmesi talebinde bulundu.

İsrail'de 7 Ekim'de yaşana Aksa Tufanı'nın ardından Savaş Kabinesi ile Hükümet Kabinesi arasındaki kriz derinleşiyor.

Son olarak Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki sağcı hükümetin Maliye Bakanı Smotrich, Savaş Kabinesi üyesi ve eski Savunma Bakanı Gantz'ı hedef aldı.

Smotrich, "Dini Siyonizm (kendi partisi) Partisi'ni dışlayan bir savaş kabinesi kurulması, Benny Gantz'ın gayrimeşru ve sorunlu bir talebiydi." yorumunda bulundu.

HÜKÜMET VE GÜVENLİK KABİNESİ İÇİN ÇAĞRI

Gazze'ye yönelik "stratejileri ve kararların" Savaş Kabinesi yerine Hükümet ve Güvenlik Kabinesi'nde görüşülmesi için çağrı yapan Smotrich, "Tüm stratejik kararların ve elbette Gazze'nin geleceğine ilişkin kararların yalnızca hükümetteki tüm tarafların temsil edildiği Siyasi ve Güvenlik Kabinesi'nde alınmasında ısrar edeceğiz." şeklinde konuştu.

NETANYAHU'NUN KARARI

Smotrich'in çağrısının Netanyahu'nun, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların sonrasına ilişkin ayrıntıları Savaş Kabinesi'nde görüşülmesini iptal etmesinin ardından gelmesi ise dikkat çekti.

Netanyahu ve Gantz'ın yanı sıra Savunma Bakanı Yoav Gallant'tan oluşan Savaş Kabinesi'ne Smotrich dahil Koalisyon Hükümetinin bakanları katılamıyor.

Esir takası başta olmak üzere Gazze'ye yönelik alınan kararlar Savaş Kabinesi'nde görüşülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN