İsrail'den Filistin'i tanıma kararı alan ülkelere videolu ajitasyon

İsrail'den Filistin'i tanıma kararı alan ülkelere videolu ajitasyon

Gazze'de 230 gündür katliam yapan İsrail yönetimi, Filistin devletini tanıma kararı alan İspanya, Norveç ve İrlanda'nın Tel Aviv büyükelçilerine, 7 Ekim'de esir alınan İsrailli kadın askerlerin görüntülerini izletti.

İsrail Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Filistin'i tanıyan İspanya, Norveç ve İrlanda'nın Tel Aviv büyükelçilerinin, Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı belirtildi.

Bakanlıkta, büyükelçilere 7 Ekim'de esir alınan İsrailli kadın askerlerin, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından Gazze Şeridi'ne götürüldüğü anların kaydedildiği söylenen görüntülerin izletildiği ifade edildi.

Büyükelçilerin söz konusu görüntüyü izlediğini gösteren fotoğraflar, İsrail Dışişleri Bakanlığı tarafından basınla da paylaşıldı.

İspanya, Norveç ve İrlanda, geçtiğimiz günlerde yaptıkları açıklamada, Filistin'i uluslararası hukuka ve ilgili Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarına uygun olarak 1967 sınırlarıyla 28 Mayıs'ta tanıyacaklarını duyurmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN