İsrail'in saldırıları ne kadar sürecek? Hedef isimler belli oldu

İsrail'in saldırıları ne  kadar sürecek? Hedef isimler belli oldu

Verilen 'insani ara' kararları sonrası İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları dün tekrar başladı. İngiltere'den ise İsrail'in saldırılarına yönelik uzun çaplı tahminler geldi. İddiaya göre; İsrail, Hamas’ın iki liderini de öldürmek amacıyla yaşamış oldukları Han Yunus’a odaklamayı planlıyor. Bununla birlikte İsrail, uzun bir süre daha Filistin'e yönelik saldırılarına devam edecek.

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları yaklaşık bir haftalık ateşkesin ardından tekrar başladı. Bu saldırıların tekrar başlamasıyla birlikte İngiliz basınından da çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

İngiltere’nin The Financial Times (FT) gazetesinde yer alan habere göre; İsrail, Hamas’a karşı savaşını bir yıl ya da daha uzun bir süre devam ettirmeyi, Gazze’ye yönelik en yoğun kara harekatını ise gelecek yılın başında düzenlemeyi planlıyor. Birden fazla aşamadan oluşan plana göre, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde konuşlu İsrail güçleri, saldırı ve harekatını daha önce ‘güvenli’ olduğunu savunduğu güneye de taşıyacak.

Gazeteye göre; saldırılarına durmaksızın devam eden İsrail’in bir amacı da Hamas liderleri Yahya Sinwar, Mohammed Deif ve Marwan Issa’yı öldürmek.

SALDIRILARIN YARISIN BİLE GELİNMEDİ

Duvar'da yer alan habere göre; İsrail’in savaş planları hakkında bilgi sahibi olan bir kaynak, bunun uzun bir savaş olduğunu söyleyerek mevcut durumda İsrail’in amaçlarını gerçekleştirme konusunda yolun yarısına bile gelmediklerini anlattı. Gazeteye konuşan kaynaklar, İsrail'in Gazze ile ilgili stratejisinin esnek olduğunu, zamanlamaya harekatın ilerleyişi, uluslararası baskı ve rehinelerin serbest bırakılma fırsatları gibi bir dizi faktörün karar vereceğini söyledi. Buna göre, İsrail’in kara harekatının birkaç hafta değil, birkaç ay daha sürmesi bekleniyor.

Yine aynı şekilde haberde yer alan iddiaya göre; bunun ardından İsrail’in askeri operasyonlarının yoğunluğunun azaldığı bir geçiş ve istikrar sağlama süreci başlayacak, bu da 2024 yılının sonuna kadar devam edecek. İsrailli yetkili, bu plan için belirlenmiş kesin bir bitiş noktasının olmadığını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN