İtalya’da liman işçileri İsrail gemisine silah yüklemeyi reddetti

İtalya’da liman işçileri İsrail gemisine silah yüklemeyi reddetti

İtalya’da Livorno Limanı’na yaklaşan bir kargo gemisinin İsrail’e silah taşıyacağını öğrenen işçiler, gemiye yükleme yapmayı ‘suç ortağı olmayız’ diyerek reddetti.

İsrail, çocuk yaşlı demeden Filistinlileri şehit etmeye devam ederken, dünyanın farklı noktalarından işgal güçlerine tepkiler artıyor.

YÜKLEMEYİ REDDETTİLER

İtalya’da, Livorno Limanı’na yanaşan Asiatic Island isimli geminin İsrail'e silah ve patlayıcı taşıyacağından haberdar olan liman işçileri, yükleme yapmayı reddetti ve greve başladı.

"SUÇ ORTAĞI OLAMAYIZ"

İşçilerin bağlı olduğu sendika tarafından yapılan açıklamada, “Livorno liman işçileri ile bir farkındalık kampanyası başlattık. Olan bitenlere gözlerimizi kapatamaz veya daha da kötüsü Filistinlilere yönelik katliamlarda suç ortağı olamayız” denildi.

İşçilerin bu tutumuna ilişkin konuşan İtalyan siyasetçi Nicola Fratoianni, “Liman işçileri bu felaket günlerde olup bitenlere suç ortaklığı yapmamak için silah yüklemeyeceklerini duyurdular. Onlara çok teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN