Japonya'da yabancı işçi rekoru: İki milyonu aştı

Japonya'da yabancı işçi rekoru: İki milyonu aştı

Yaşlanan nüfusu nedeniyle son yıllarda göç alan Japonya’da yabancı işçi sayısının rekor kırdığı bildirildi. Ülke yetkilileri, sayının geçen yıla göre yüzde 12,4 artışla 2 milyon 48 bin 675'e yükseldiğini duyurdu.

Ülke içindeki yabancı işçilere yönelik verilerini güncelleyen Japonya Sağlık Çalışma ve Refah Bakanlığı, önceki yıla kıyasla yüzde 12,4 artış gösteren bu sayının, ilk kez 2 milyon seviyesini aştığını kaydetti.

İMALAT VE İNŞAAT BAŞI ÇEKİYOR

Ülke genelinde Vietnamlı 518 bin 364, Çinli 397 bin 918 ve Filipinli 226 bin 846 işçi bulunurken, yabancı işçiler arasında yüzde 25,3'ük oranla Vietnam uyruklu işçiler ilk sırada yer aldı.

Yaşlanan nüfus ve farklı sektörlerdeki iş gücü açıklarının, Japonya'nın, yabancı işçilere yönelimini artırması beklenirken, yabancı işçilerin en çok istihdam edildiği sektörlerin başında imalat ve inşaat sektörleri geldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN