Johor Sultanı İbrahim Malezya'nın 17. kralı oldu

Johor Sultanı İbrahim Malezya'nın 17. kralı oldu

Malezya'nın güneydeki Johor eyaletinden Sultan İbrahim, bugün ulusal sarayda düzenlenen törenle ülkenin 17'inci kralı olarak göreve başladı. 65 yaşındaki Sultan İbrahim, beş yıllık krallık görevini tamamladıktan sonra memleketi Pahang eyaletinin başına dönen Sultan Abdullah Sultan Ahmed Şah'ın yerini aldı.

Malezya'nın yeni kralı bugün göreve başladı.

Reuters'ta yer alan habere göre ülkenin güneyindeki Johor eyaletinden Sultan İbrahim, bugün Kuala Lumpur'daki ulusal sarayda düzenlenen törenle ülkenin 17'inci kralı oldu.

Benzersiz bir monarşi sistemi altında, Malezya'nın dokuz kraliyet ailesinin reisleri her beş yılda bir "Yang di-Pertuan Agong" olarak bilinen Kral rolünü üstleniyor.

65 yaşındaki Sultan İbrahim, beş yıllık krallık görevini tamamladıktan sonra memleketi Pahang eyaletinin başına dönen Sultan Abdullah Sultan Ahmed Şah'ın yerini aldı.

jaho22.jpg

AKTİF BİR HÜKÜMDAR OLMAYI PLANLIYOR

Monarşi büyük ölçüde siyaset üstü olarak görülse de Sultan İbrahim, açık sözlülüğü ve aşırı kişiliğiyle dikkat çekiyor ve çoğu zaman ülkenin siyasi meselelerine ağırlık veriyor. Lüks otomobil ve motosikletlerden oluşan geniş koleksiyonuyla tanınan Sultan İbrahim, Johor açıklarında Çin destekli 100 milyar dolarlık bir arazi ıslahı ve geliştirme projesi olan Forest City'deki hisseler de dahil olmak üzere emlaktan madenciliğe kadar geniş kapsamlı ticari çıkarlara sahip.

Sultan İbrahim, göreve gelmeden önce Singapur'un The Straits Times gazetesine aktif bir hükümdar olmayı planladığını söylemiş ve Malezya'nın devlet petrol şirketi Petroliam Nasional ile ülkenin yolsuzlukla mücadele kurumunun doğrudan krala rapor vermesini önermişti.

Kendisi aynı zamanda Malezya ile Singapur arasında durmuş olan yüksek hızlı tren hattı projesini, Forest City üzerinden bir sınır geçişi ile yeniden canlandırma planlarından da bahsetmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN