Kaliforniya'da Pasifik Fırtınası sele neden oldu

Kaliforniya'da Pasifik Fırtınası sele neden oldu

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde etkili olan Pasifik Fırtına su baskınları ve toprak kaymasına neden oldu. Yetkililer halka araç kullanmamaları uyarısında bulundu.

Pasifik fırtınası dün Güney Kaliforniya'da şiddetli yağmurun ardından su baskını ve toprak kaymalarına yol açtı.

Reuters'ta yer alan habere göre Kaliforniya'nın ve güneybatı Arizona'da yaklaşık 35 milyon insanın yaşadığı bazı bölgelerde sel, şiddetli rüzgar ve fırtına uyarıları yapıldı. Yetkililer bölge sakinlerine araç kullanmamaları tavsiyesinde bulundu.

Ulusal Hava Durumu Servisi (NWS), Pazar gününden bu yana ülkenin ikinci büyük şehri olan Los Angeles bölgesinde 25 santimetreden fazla yağmur yağdığını ve sağanak yağışın daha fazlasının beklendiğini söyledi.

BEYAZ SARAY YARDIMA HAZIR

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın Kaliforniya Valisi Gavin Newsom ve Los Angeles Belediye Başkanı Karen Bass ile görüştüğünü belirterek, eyaleti vuran Pasifik Fırtınasının etkili olduğu bölgelere yardım sağlama sözü verdiğini söyledi.

Los Angeles Polis Departmanı, fırtınanın başlamasından bu yana normalden çok daha fazla sayıda yaralanmalı trafik kazası olduğunu bildirirken, şehir İtfaiye Şefi Kristin Crowley ekiplerinin Pazartesi sabahı itibarıyla en az 130 sel vakasına müdahale ettiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN