Kazara katil olan Alec Baldwin affedildi

Kazara katil olan Alec Baldwin affedildi

'Rust' filminin çekimleri sırasında oyuncu Alec Baldwin'in elindeki silahın kazara patlaması sonucu görüntü yönetmeni Halyna Hutchins hayatını kaybetmişti. Baldwin ile Hutchins ailesi aralarında anlaşma sağladı, film çekimleri 1 yıl aradan sonra devam edecek.

ABD'li oyuncu Alec Baldwin, film setinde ölüme yol açan olayla ilgili davada Halyna Hutchins'in ailesiyle anlaştı.

Baldwin'in de aralarında olduğu filmin yapımcıları, ihmal gerekçesiyle dava edilmişti. Mahkemenin onayına sunulacak anlaşmanın ayrıntıları açıklanmadı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Hutchins'in dul kalan eşi Matthew Hutchins, tüm tarafların yaşananın bir kaza olduğu konusunda hemfikir olduğunu söyledi.

halyna-hutchins.jpg
Matthew Hutchins (sağda)

MATTHEW HUTCHINS FİLMİN YAPIMCISI OLACAK

Rust isimli filmin çekimleri de ölümlü kaza nedeniyle yarıda kalmıştı.

Çekimlerin yeniden başlayacağı ve Matthew Hutchins'in de yapımcılar arasında olacağı kaydediliyor.

Matthew Hutchins yaptığı açıklamada, eşinin son işine saygı amacıyla da orijinal kadronun korunmasını istediklerini söyledi.

Suçlama yapma niyetinde olmadığını da ifade eden Hutchins, "Hepimiz biliyoruz ki Halyna'nın ölümü korkunç bir kazaydı' dedi.

alec-baldwin.jpg
Alec Baldwin

NE OLMUŞTU?

New Mexico eyaletinde 22 Ekim 2021 tarihinde yaşanan olayda, oyuncu Baldwin'in elindeki silahtan çıkan gerçek mermiyle göğsünden vurulan 42 yaşındaki görüntü yönetmeni Halyna Hutchins, helikopterle hastaneye kaldırıldı. Ancak kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Filmin yapımcıları yaklaşık bir yıl önceki olayda ihmal nedeniyle para cezası aldı.

New Mexico Çevre Müdürlüğü'nün hazırladığı raporda Rust filminin yapımcılarının 'sette ateşli silah kullanmak konusundaki risklere karşı herhangi bir şekilde dikkat göstermedi' denildi.

Kuruluş, yapımcı şirkete maksimum para cezası olan 136.785 dolar ödemeye mahkum etti.

alec-baldwin-instagram.jpg

BALDWIN'DEN HALYNA PAYLAŞIMI

64 yaşındaki Baldwin de Instagram hesabından bir açıklama yayımladı ve kamu davasının sonlanmasından mutlu olduğunu kaydetti.

"Bu zorlu süreçte herkes Halyna'nın oğlu için en iyisini yapma arzusuna sadık kaldı" diyen Baldwin, katkı veren herkese de teşekkür etti.

Aynı olayda yaralanan filmin yönetmeni Joel Souza da kendisini Halyna'yı gururlandırmaya adayacağını söyledi.

Filmin yapımcıları arasında Baldwin de yer alıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN