Kırgızistan-Çin sınırında 7,1 büyüklüğünde deprem

Kırgızistan-Çin sınırında 7,1 büyüklüğünde deprem

Kırgızistan ile Çin'in Sincan sınır bölgesinde 7,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem nedeniyle üç kişinin hayatını kaybettiği, beş kişinin ise yaralandığı açıklandı.

Çin devlet medyasında yer alan haberlere göre, bugün Kırgızistan-Sincan sınır bölgesinde 7,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem nedeniyle bazı evler büyük hasar alırken, en az üç kişi hayatını kaybetti ve beş kişi ise yaralandı.

Reuters'ta yer alan habere göre Çin Deprem İdaresi, Deprem Yardım Karargahı Ofisi ve Acil Durum Yönetimi Bakanlığı ile koordineli olarak arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Sosyal medyada paylaşılan ve Reuters tarafından doğrulanan bir videoda, deprem nedeniyle bir tren istasyonunda sarsıntı yaşandığı görüldü.

Xinhua News'in haberine göre, Sincan demiryolu departmanı seferlerini askıya aldı ve 27 trenin depremden etkilendiği bildirildi.
Deprem Çin'in Urumçi, Korla, Kaşgar, Yining ve çevre bölgelerde güçlü bir şekilde hissedildi.

40 ARTÇI SARSINTI MEYDANA GELDİ

Çin Deprem İdaresi'ne göre, depremin merkez üssü Çin'in kuzeybatısındaki Sincan bölgesindeki Wushi İlçesinin dağlık sınır bölgesinde 22 kilometre derinlikte meydana geldi. Devlet televizyon kanalı CCTV'nin bildirdiğine göre, kurtarma çalışmaları devam ederken sarsıntıdan etkilenen 12 bin 400'den fazla kişi tahliye edildi.

Çin Deprem Ağları Merkezi'ne göre sabah saat 08.00'den itibaren 40 artçı sarsıntı kaydedildi. Son 24 saat içinde Sincan'da birkaç önemli deprem yaşandı. Yakınlardaki Kazakistan'da, acil durum bakanlığı en son depremin 6,7 büyüklüğünde olduğunu bildirdi.

Öte yandan sarsıntılar Özbekistan'da da hissedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN