Kıyamet filmi değil gerçek! Gökyüzünde onlarca delik görenleri korkuttu! Balıkçı o anları kaydetti...

Gökyüzünde oluşan görüntü görenleri paniğe sevk etti! Kıyamet filmi değil, gerçek! Balıkçı o anları hemen cep telefonu kamerasıyla kaydetti. Gökyüzünde onlarca delik açıldı...

Florida semalarında son zamanlarda gözlenen gizemli bulut delikleriyle ilgili merak uyandıran detaylar gün ışığına çıktı. Gökyüzünde adeta korku filmlerinden fırlamış sahneleri andıran bu olayın, aslında uzaylılarla değil, uçaklarla ilgili olduğunu gösterdi.

resim-2024-03-05-164018866.png

ABD Uzay Ajansı, bulutların şeklinin bazen UFO raporlarına kadar gittiğini belirtti. Ancak gerçek, tamamen farklı bir yerde saklıydı. Bulutların ürkütücü delikleri, meteorologlar tarafından yıllardır çözülemeyen bir sırrı barındırıyordu. Ancak son yapılan araştırmalarla, bu gizem perdesi kalkmış oldu.

University Corporation for Atmospheric Research (UCAR) bilim insanlarının yürüttüğü araştırmalar, bu deliklerin aslında "altokümülüs bulutları" olduğunu ortaya koydu. Bu bulutlar, 7.000 ila 23.000 feet yükseklik arasında oluşan ve uçakların etkisiyle meydana gelen küçük bulut kümeleri olarak tanımlanıyor.

resim-2024-03-05-164001662.png

UCAR ekibi, bulutların oluşumunda rol oynayan faktörleri incelediğinde, uçakların kanatları veya pervanelerinin hareketlerinin bu bulut deliklerini yarattığını keşfetti. Hava basıncında meydana gelen değişiklikler, bulutların içindeki su buharını aşırı soğutarak, donma noktasının altında tutmaya yetiyordu.

NASA Dünya Gözlemevi'nden Adam Voiland, bu süreci "adyabatik genişleme" olarak adlandırdı ve şunları belirtti: "Sıvı damlacıklar donmaya devam ettikçe buz kristalleri daha fazla buz kristalini doğuruyor. Daha sonra buz kristalleri gökyüzünden düşmeye başlayana kadar ağırlaşıyor ve bulut katmanında bir boşluk bırakıyor"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN