Kızıldeniz'de patlama meydana geldi

Kızıldeniz'de patlama meydana geldi

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına karşı savaş kararı alan Yemen, Kızıldeniz'de ticari gemileri hedef almıştı. Birleşik Krallık Deniz Ticareti Operasyonları kurumu, Kızıldeniz’de Yemen açıklarında insansız hava araçları ve füzelerin görülmesinin ardından patlama meydana geldiğini açıkladı.

İsrail'in Gazze Şeridi'nde sürdürdüğü şiddetli saldırılar nedeniyle dünyanın birçok noktasında tepkiler ve gerilim sürüyor. Yemen, İsrail'in saldırıları sonucunda savaş kararı almıştı. Kızıldeniz'de birçok gemi Yemen'in saldırılarıyla karşılaşmıştı.

YEMEN AÇIKLARINDA FÜZELER GÖRÜLDÜ

Birleşik Krallık Deniz Ticareti Operasyonları (UKMTO) kurumu tarafından yapılan açıklamada, Kızıldeniz’de Yemen açıklarında insansız hava araçları ve füzelerin görüldüğü belirtildi.

Açıklamada, Hudeyde kentinin batısına 50 deniz mili uzaklıkta 2 insansız hava aracı gözlemlenmesinin ardından bir geminin yakınlarında 2 patlama meydana geldiği ifade edildi.

8384569.jpg

UKMTO, ayrıca Hudeyde’ye 60 mil mesafede ise füzelerin görülmesinin ardından ayrı bir patlama yaşandığını duyurdu.

SALDIRILARI HENÜZ ÜSTLENEN OLMADI

Patlamaların aynı gemiyi hedef alıp almadığı henüz bilinmezken, her iki olayda da geminin ve mürettebatın güvende olduğu bildirildi. Saldırıları henüz üstlenen olmadı.

Geçtiğimiz hafta Yemen’de İran destekli Husilerin Kızıldeniz’den geçiş yapan ticari gemilere yönelik artan saldırılarına karşı ABD öncülüğünde çok uluslu koalisyon kurulmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN