Yemen'deki Husilerin Kızıldeniz saldırıları korkuttu: Japon gemileri rota değiştiriyor

Yemen'deki Husilerin Kızıldeniz saldırıları korkuttu: Japon gemileri rota değiştiriyor

Yemen'deki Husilerin Kızıldeniz'deki saldırıları sürerken, özellikle ticari gemilerin hedef alınmasıyla Japonya'da denizcilik firmaları, rotalarını değiştirmeye başladı. Rota değişikliğinin, "Husilerin, İsrail ile bağlantılı nakliyeleri hedef alabileceği ihtimaliyle" yapıldığı belirtildi.

Yemen'deki Husilerin ticaret gemilerine yönelik saldırıları, Akdeniz'i Kızıldeniz'e bağlayan ve küresel ticaretin yüzde 12'sinin gerçekleştiği Süveyş Kanalı'ndan geçişlerde tehlike yarattı.

Japonya'da devlet televizyonu NHK'nın aktardığına göre, "Nippon Yusen" ile "Mitsui OSK Lines" firmaları Avrupa çıkışlı ve varışlı nakliyat gemilerinin rotasını değiştirdi.

GEMİLER ÜMİT BURNU'NA YÖNLENDİRİLİYOR

Rota değişikliğinin, "Husilerin, İsrail ile bağlantılı nakliyeleri hedef alabileceği ihtimaliyle" yapıldığı ve gemilerin Güney Afrika'daki Ümit Burnu'na yönlendirildiği aktarıldı.

Ulusal basında, Kawasaki Kisen Kaisha (K Line) ve Ocean Network Express firmalarının da Husi saldırıları sebebiyle gemi nakliye rotalarını değiştirdiği bildirildi.

Yeni rotaların, teslimat gecikmeleri ve taşıma maliyetlerine yol açacak olması, küresel ekonomide "tedarik zinciri krizine" sebep olabileceği endişelerini artırıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN