Kolombiya lideri Petro: Her şey Filistinli çocukların bombalanmasıyla başladı, şimdi dünya savaşının eşiğindeyiz

Kolombiya lideri Petro: Her şey Filistinli çocukların bombalanmasıyla başladı, şimdi dünya savaşının eşiğindeyiz

İsrail’in Orta Doğu’yu ateş çemberine dönüştüren saldırganlığı Gazze ve İran’da devam ederken, Kolombiya lideri Petro, her şey Filistinli çocukların bombalanmasıyla başladığını ifade ederek “Şimdi dünya savaşının eşiğindeyiz” ifadelerini kullandı.

Binyamin Netanyahu liderliğinde İsrail’in Gazze’de 50 binden fazla masum sivili katlettiği saldırıları devam ederken, Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda İsrail saldırılarına tepki gösterdi.

‘TÜM İNSANLIĞI TEHLİKEYE ATMAKTAN VAZGEÇ’

Almanya başkenti Berlin'deki Filistin destekçilerinin düzenlediği protestoları paylaşan Petro, üçüncü dünya savaşı uyarısında bulunarak, şunları ifade etti:

"Her şey Filistinli çocukların bombalanmasıyla başladı: Gazze halkının soykırımı. Şimdi ise dünya savaşının eşiğindeyiz. Çözümün başlangıç noktası nedir? Netanyahu'nın Filistin'i bombalamayı bırakması, ateşkes ilan etmesi ve tüm insanlığı tehlikeye atmaktan vazgeçmesidir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN