Kongo'da heyelan felaketi: 20 kişi hayatını kaybetti

Kongo'da heyelan felaketi: 20 kişi hayatını kaybetti

Doğu Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde (DRC) bulunan Güney Kivu eyaletinde şiddetli yağışlar toprak kaymasına neden oldu. Yetkililer meydana gelen heyelan nedeniyle eyaletin Mwenga bölgesindeki Kalingi köyünde 20 kişi hayatını kaybettiğini açıkladı.

Doğu Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde (DRC) bulunan Güney Kivu eyaleti toprak kayması nedeniyle felaketi yaşadı.

Xinhua'da yer alan habere göre, şiddetli yağışların neden olduğu heyelandan dolayı Mwenga bölgesindeki Kalingi köyünde en az 20 kişi hayatını kaybetti.

Yerel sivil toplum koordinatörü Promesse Mazambi eyalette büyük çapta maddi hasarın meydana geldiğini belirtti.

Öte yandan geçtiğimiz Mayıs ayında Güney Kivu eyaletinin Kalehe bölgesinde şiddetli yağışların neden olduğu sel felaketinde en az 438 ceset bulunmuştu. Yerel yetkililer ayrıca 5 binden fazla kişinin kaybolduğunu açıklamıştı.

Sel ve toprak kaymaları, Eylül ayından Mayıs ayına kadar süren mevsimde Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde yaygın olarak görülüyor ve çoğu zaman yıkıcı etkilere neden oluyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN