Korona gölgesinde ikinci hac başladı: En güzel yolculuk

Korona gölgesinde ikinci hac başladı: En güzel yolculuk

Müslümanlar, korona gölgesinde hac mevsimine girdi. Hacı adayları, haccın farzlarından vakfe için Arafat'a doğru hareket etti.

Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde geceyi Mina'da geçiren hacı adayları, Kovid-19 tedbirleri kapsamında haccın farzlarından vakfe için Arafat'a hareket etmeye başladı.

02.jpg

Hacı adayları, kelime-i tevhid ve tekbirler getirerek, görevlilerin gözetiminde ve salgına karşı alınan tedbirlerin gölgesinde Mina'ya ulaşmıştı.

10.jpg

NE OLMUŞTU?

Hac ve Umre Bakanlığı, 12 Haziran'da, hac ibadeti için yurt dışından kimsenin kabul edilmeyeceğini, yalnız ülke içinden kronik rahatsızlığı olmayan, 18 ila 65 yaş arasında ve aşı olmuş kişilerden 60 bin kişinin hac farizasını yerine getirebileceğini açıklamıştı.

Suudi Arabistan, Kovid-19 salgını nedeniyle geçen yıl da sadece ülke içinden ve sınırlı sayıda hacı adayını kabul etmişti.

11.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN