Bu yıl umre yapılacak mı? 2021 umre ziyaret tarihleri belli oldu

Bu yıl umre yapılacak mı? 2021 umre ziyaret tarihleri belli oldu

Hac mevsimi dışında Kabe'yi ziyaret etmek isteyen Müslümanlar için düzenlenen umre organizasyonu yeniden başlıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle kesintiye uğrayan umre ziyaretleri, 25 Temmuz 2021 Pazar gününden itibaren yeniden başlıyor. İşte detaylar...

Kovid-19 hastalığı dolayısıyla yaklaşık 2 yıldır kısmen yapılamayan, kısmen sınırlı şekilde yapılan umre ziyaretleri için yeni tarih belli oldu. Suudi Arabistan yönetimi, Kurban Bayramı ile beraber hac mevsiminin sona ermesinin ardından umre ziyaretlerinin tedbirlere uyulmak şartıyla yeniden başlayacağını duyurdu.

2021 UMRE NE ZAMAN?

Suudi Arabistan Mescid-i Haram İşleri Genel Başkan Yardımcısı Saad bin Muhammed el-Muhaymid, Kabe'nin de içinde bulunduğu Mescid-i Haram'ın, koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek umreciler ve ibadet amacıyla gelenleri karşılamaya hazır olduğunu, 25 Temmuz 2021 Pazar itibarıyla umre ziyaretleri için 'Eatmarna' (İtemerna) uygulaması üzerinden başvuruların yapılabileceğini kaydetti.

Suudi Arabistan'da hac sezonu cuma günü itibarıyla sona ermişti. Kovid-19 salgını nedeniyle geçen yıl olduğu gibi bu yıl da hac ibadeti, sadece Suudi Arabistan'da yaşayanlarla sınırlı tutulmuş, yurt dışından hacı adayı kabul edilmemişti.

UMRE YAPILACAK MI, ZİYARETLER BAŞLADI MI?

Suudi Arabistan makamları, Mart 2020'de koronavirüs nedeniyle umre ziyaretlerini askıya almış, 7 ay aradan sonra 4 Ekim 2020'de ülkede yaşayanlar için umre ziyaretlerini yeniden başlatmıştı.

Bu tarihten 1 ay sonra da ülke dışından umre ve ibadet amacıyla gelenlerin kabul edilmeye başlandığı ülkede yurt dışından gelen ilk umre kafilesi, 3 günlük karantinadan sonra 4 Kasım 2020'de Kabe'de tavaf yapmıştı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yeni umre tarihleri için henüz bir açıklama yapılmadığı belirtelim.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN