Kuran-ı Kerim yakan Zhuravel’in cezası belli oldu

20 yaşındaki Nikita Zhuravel eçtiğimiz yıl Volgograd kentinde bir caminin önünde Kuran'ı Kerim'i yakmıştı. Zhuravel "manevi değerlere derin zarar" verdiği için yargılanarak 3,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Rusya’ya bağlı Çeçenistan’ın başkenti Grozni’de Nikita Zhuravel Grozni’de Kuran'ı Kerim'i yakan Nikita Zhuravel hakim karşısında çıktı.

Zhuravel 2023 Mayıs ayında Kuran'ı Kerim'i yakmasının ardından Rus istihbaratı tarafından gözaltına alınmıştı. Tüm sorgulamalarında ve cezaevinde pişman olduğunu ve özür dilediğini ifade eden Zhuravel, ilk sorgusunda Ukrayna istihbaratının kendisine para teklifi ettiğini ve bu nedenle eylemi gerçekleştirdiğini söylemişti. 13 imam Zhuravel hakkında "manevi değerlere derin zarar" verdiği için suç duyurusunda bulunmuştu. Çeçenistan'ın talebi üzerine Grozni'ye nakledildi ve duruşumalar burada görüldü.

Grozni Visaitovsky Bölge Mahkemesi'nde görülen duruşmada Zhuravel 3,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Öte yandan, geçtiğimiz Eylül ayında da Çeçen lider Ramazan Kadirov’un oğlunun Zhuravel’i dövdüğü görüntüler yayınlanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN