Machu Picchu'da yangın paniği

Machu Picchu'da yangın paniği

Peru'nun tarihi Machu Picchu Antik Kenti'nde çıkan yangını kontrol altına alma çabaları sürüyor. Yerleşkenin dünyanın en yüksek rakımlarından birinde kurulmuş olması yangın söndürme çabalarını zorlaştırıyor. İnka medeniyetinin inşa ettiği yerleşim yerlerinden birisi olan Antik Kent'teki yangın yüzde 90 oranında kontrol altına alındı ancak yangının tekrar başlama ihtimaline karşı önlemler alınmaya devam ediyor. Öte yandan 50 futbol sahası büyüklüğünde alanın kül olduğu da bildirildi.

Peru'da İnka medeniyetine ait Machu Picchu Antik Kenti'ni tehdit eden yangının yüzde 90’ı kontrol altına alındı.

Guardian’ın haberine göre, Perulu yetkililer, 28 Haziran'da Machu Picchu Antik Kenti yakınında çıkan yangının yaklaşık 50 futbol sahasına eş değer alanı kül ettiğini açıkladı.

Peru Kültür Bakanlığı, dünyanın 7 harikasından biri sayılan ve her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği antik kentin yangında zarar görmediğini duyurdu.

picu.png

RAKIM NEDENİYLE ZORLUK ÇEKİLİYOR

Bakanlık, yangının mahsul yetiştirmek için araziyi temizleyen çiftçiler tarafından çıkarıldığını ileri sürdü.

Machu Picchu Bölgesi Belediye Başkanı Darwin Baca Leon, yaptığı açıklamada, yangının yüzde 90'ının kontrol altına alındığını ve itfaiye ekiplerinin var olan alevler ile mücadele ettiğini kaydetti.

maccc.png

Yangının yüksek rakım nedeniyle erişilmesi zor bir alanda olmasının söndürme çalışmalarını zorlaştırdığı bilgisi paylaşıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN