Macron onur konuğu olarak Hindistan'a ulaştı

Macron onur konuğu olarak Hindistan'a ulaştı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, renkli askeri geçit töreniyle Hindistan'a onur konuğu olarak geldi. Macron'un Hindistan'ın 75'inci Cumhuriyet Bayramı'na katılması planlanıyor. Hindistan Dışişleri Bakanlığı Yeni Delhi ve Paris'in 'stratejik ortak' olduğunu söylerken, Fransa Cumhurbaşkanlığı gezinin 'diplomatik ve ekonomik ilişkileri pekiştirip derinleştireceğini' söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, iki günlük resmi ziyaret için Hindistan'a geldi. Macron Hindistan Başbakanı Narendra Modi tarafından kırmızı halıda karşılandı.

AFP'de yer alan habere göre, Hindistan Dışişleri Bakanlığı Yeni Delhi ve Paris'in 'stratejik ortak' olduğunu söylerken, Fransa Cumhurbaşkanlığı gezinin 'diplomatik ve ekonomik ilişkileri pekiştirip derinleştireceğini' söyledi.

Fransa, Hindistan Savunma Bakanlığı'nın Fransız yapımı Rafale savaş uçakları ve Scorpene sınıfı denizaltıları milyarlarca dolarlık anlaşmalarla satın almasının ardından askeri sözleşmelerini geliştirmeyi umuyor.

Başbakan Modi, geçtiğimiz Temmuz ayında Fransa'nın yıllık Bastille Günü kutlamalarında onur konuğuydu. Macron'un yarın Hindistan'ın 75'inci Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Yeni Delhi'deki askeri geçit törenine 'onur konuğu' olarak katılması bekleniyor.

Fransa cumhurbaşkanlığı ziyaret öncesinde yaptığı açıklamada, Hindistan'ın 'uluslararası barış ve güvenliğe katkıda bulunmada kilit bir ortak' olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz yıl Macron, Bangladeş ve Sri Lanka'yı ziyaret etmiş ve Fransa'yı daha geniş Asya-Pasifik bölgesine 'yeniden bağlamayı' amaçlayan bir Pasifik gezisine çıkmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN