Macron'dan Filistin devletinin tanınmasına yeşil ışık

Macron'dan Filistin devletinin tanınmasına yeşil ışık

İsrail-Hamas savaşı devam ederken Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron önemli bir açıklamada bulundu. Macron dün yaptığı açıklamada, Filistin devletinin tanınmasının artık Fransa için bir tabu olmadığını söyleyerek, iki devletli çözüm çabalarının İsrail'in muhalefeti nedeniyle durması halinde Paris'in bu kararı verebileceğini öne sürdü.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron dün Paris'te Ürdün Kralı II. Abdullah'la birlikte düzenlediği ortak basın açıklamasında Filistin devleti hakkında açıklamada bulundu.

Reuters’ta yer alan habere göre Macron yaptığı açıklamada, Filistin devletinin tanınmasının artık Fransa için bir tabu olmadığını söyleyerek, iki devletli çözüm çabalarının İsrail'in muhalefeti nedeniyle durması halinde Paris'in bu kararı verebileceğini öne sürdü.

Macron, "Başta Ürdün olmak üzere bölgedeki ortaklarımız bu konu üzerinde çalışıyor, biz de onlarla birlikte çalışıyoruz. Avrupa'da ve Güvenlik Konseyi'nde buna katkıda bulunmaya hazırız. Filistin devletinin tanınması bizim için bir tabu değil" dedi.

NETANYAHU FİLİSTİN EGEMENLİĞİNE KARŞI

Fransa'nın tek taraflı olarak tanınması, gerçek müzakereler olmadan sahadaki durumu pek değiştirmeyecek ancak sembolik ve diplomatik açıdan ağır basacaktır.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Ürdün'ün batısında İsrail'in tam güvenlik kontrolünden taviz vermeyeceğini ve bunun Filistin devletine aykırı olduğunu söyleyerek Filistin egemenliğine karşı olduğunu dile getirdi.

Fransız milletvekilleri 2014 yılında, Fransa'nın diplomatik duruşu üzerinde çok az etkisi olan sembolik bir hareket olan hükümetlerini Filistin'i tanımaya çağırmak için oy kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN