Mahsa Amini'nin mezarı yine tahrip edildi!

Mahsa Amini'nin mezarı yine tahrip edildi!

İran’da başörtüsü kurallarına uygun örtünmediği gerekçesiyle gözaltına alınan ve ahlak polisi tarafından katledilen 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin mezarı bir kez daha tahrip edildi. Amini'nin kardeşi Aşkan Amini, sosyal medya hesabından, “Kaç defa kırarlarsa kırsınlar düzelteceğiz. Bakalım önce kim yorulacak” sözleriyle tepki gösterdi.

İran’da “baş örtüsü kurallarına uymadığı” gerekçesiyle ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetmesiyle protestoların başlangıcı olarak görülen Mahsa Amini’nin mezarı tahrip edildi.

The Guardian’da yer alan habere göre, Mahsa Amini'nin kardeşi Aşkan Amini sosyal medyadan mezarlığın tahrip edilmesiyle ilgili fotoğrafları paylaştı. Aşkan Amini, kardeşinin mezarının tekrar yapılacağını söyledi. Mahsa Amini’nin mezarı daha önce de tahrip edilmişti.

“BAKALIM ÖNCE KİM YORULACAK”

Aşkan Amini yaptığı paylaşımda “Kaç defa kırarlarsa kırsınlar düzelteceğiz. Bakalım önce kim yorulacak” dedi. Mezarı tahrip eden kişilerin tespit edildiği belirtildi.

İran’da Mahsa Amini’nin ölümü ülke genelinde kadın hakları için ve ahlak polisine karşı eylemlerine neden olmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN