McAfee'nin ölümünün ardından Snowden'dan Assange için dikkat çeken uyarı

McAfee'nin ölümünün ardından Snowden'dan Assange için dikkat çeken uyarı

Hakkındaki vergi kaçırma suçlaması nedeniyle yakalanmasının ardından İspanya'da cezaevinde ölü bulunması sonrası Amerikan istihbaratının dinleme faaliyetlerine ait belgeleri sızdıran bilgisayar uzmanı Edward Snowden, WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'ı uyararak, "Sıradaki sen olabilirsin" dedi.

Hakkındaki vergi kaçırma suçlamasından 3 Ekim 2020'de Barselona'da yakalanarak cezaevine konulan John McAfee, İspanya Yüksek Mahkemesi'nin ABD'ye iadesini onaylamasından saatler sonra hücresinde ölü bulunması tüm dünyada büyük yankı uyandırdı.

SNOWDEN'DAN ASSANGE'E: SIRADAKİ SEN OLABİLİRSİN

ABD Ulusal Güvenlik Dairesi’nin (NSA) eski çalışanı ve Amerikan istihbaratının dinleme faaliyetlerine ait belgeleri sızdıran bilgisayar uzmanı Edward Snowden ise McAfee'nin İspanya'da bir cezaevindeyken ölmesinin ardından WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'ı uyararak, "Sıradaki sen olabilirsin" dedi.

​Snowden, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Avrupa, şiddet içermeyen suçlarla suçlananları adaletsizce yargılıyor ve hapishane sistemi o kadar acımasız bir mahkeme sistemine teslim edilmemelidir. Yerli sanıklar buna maruz kalmaktansa ölmeyi tercih edebilir. Ve sıradaki kişi Julian Assange olabilir" ifadelerini kullandı.

Snowden, "Sistemde reform yapılana kadar bir moratoryum devamlı bulunmalı" diye ekledi.

NE OLMUŞTU?

Hakkındaki vergi kaçırma suçlamasından 3 Ekim 2020'de Barselona'da yakalanarak cezaevine konulan John McAfee, İspanya Yüksek Mahkemesi'nin ABD'ye iadesini onaylamasından saatler sonra hücresinde ölü bulunmuştu. McAfee'nin intihar etmiş olabileceği belirtiliyor.

Öte yandan McAfee, geçen yıllarda RT kanalında Afshin Rattansi'ye verdiği röportajda eski Başkan Donald Trump'ın Rusya'yla ilişkilendirilmesine karşı çıkarak, Rus hackerların eski Dışişleri Bakanı ve başkan adayı Hillary Clinton'ın e-posta hesabını ele geçirdiği iddialarını yalanlamıştı.

McAfee, ayrıca Washington'un 'rejim değişikliği' eylemlerini 'çılgınca' olarak nitelendirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN