Meksika Kongresi'nde ikinci 'UFO' oturumu: Onlar gerçek

Meksika Kongresi'nde ikinci 'UFO' oturumu: Onlar gerçek

Meksika Kongresi'nde Perulu mumyaların yer aldığı ikinci 'UFO' oturumu düzenlendi. Dün gerçekleştirilen kongrede Meksikalı gazeteci ve UFO araştırmacısı Jaime Maussan bir önceki oturumda insan dışı varlıkların kanıtı olarak sunduğu üç parmaklı Perulu mumyaların gerçek olduğunu savundu.

Bir grup araştırmacı, Meksika Kongresi’nde dün düzenlenen oturumda, dünya dışı yaşam formlarının olası bir kanıtı olduğunu ileri sürdükleri üç parmaklı mumyalarla ilgili yeni bir sunum yaptı. 13 Eylül’deki ilk oturumun aksine, 7 Kasım Salı günkü oturumda Peru’da bulunduğu belirtilen mumyalar yer almadı.

Eylül ayındaki oturumda da sunum yapan Meksikalı gazeteci ve UFO araştırmacısı Jaime Maussan, bir önceki oturumda kongreye sunulan buluntuların gerçek olduğunu kanıtlamaya çalıştı.

m3.jpg

'BULUNTULAR SAHTE DEĞİL'

Reuters’ın haberine göre, bir önceki oturumda yaptığı konuşmada buluntuların dünyadaki yaşamla hiçbir bağlantısı olmadığını savunan Maussan, dün düzenlenen oturumda da bir dizi doktorun açıklamalarına atıfla, buluntuların sahte olmadığını söyledi. Maussan, “Hiçbir bilim insanı (araştırma sonuçlarının) bunların dünya dışı varlıklar olduklarını kanıtladığını söylemiyor ama ben ileri gidiyorum” diye konuştu.

m2.jpg

San Luis Gonzaga Üniversitesi’nden Antropolog Roger Zuniga da araştırmacıların son dört yılda benzer beş buluntuyu incelediğini anlatarak “Onlar gerçek” ifadelerini kullandı. Söz konusu yaşam formlarının kaynağının ne olduğunu bilmediğini anlatan Zuniga, “Bu yaratıkların fiziksel ya da biyolojik yaratımında kesinlikle hiçbir insan müdahalesi yok” dedi.

m.jpg

Zuniga ayrıca üniversiteden 11 araştırmacının imzaladığı, aynı beyanda bulunan bir mektubu da Kongre’ye sundu. Öte yandan, imzacılar mektupta söz konusu buluntuların ‘dünya dışı’ olduğunu ima etmediklerini söyledi.

UFO BİLGİLERİNİN KAMUOYUNA AÇIKLANMASI TALEBİ

Maussan’ın eylül ayında yaptığı ilk sunum pek çok araştırmacı tarafından, bilim camiasının çok önce çürüttüğü iddiaları gündeme getirdiği için eleştirilmiş, araştırmacılar daha önce yapılan araştırmalara atıfta bulunarak söz konusu araştırmaların buluntuların hayvan ve insan kemikleri kullanılarak hazırlandığını ortaya koyduğunu hatırlatmıştı.

m4.jpg

Zuniga, bu eleştirilere yanıt vererek, bahsi geçen araştırmalarda incelenen örneklerin muhtemelen sahte olduğunu ama kendilerinin incelediği örneklerin gerçek olduğunu savundu.

Öte yandan, Meksika Devlet Başkanı Manuel Lopez Obrador’un Morena partisinden Kongre üyesi Sergio Gutierrez, UFO’larla ilgili tüm bilgilerin kamuoyuna açıklanması için Meksika yasalarında değişiklik yapılmasını talep etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN