Miçotakis: Erdoğan'la mutabık kaldık, göçün sınırlandırılması ortak çıkarımız

Miçotakis: Erdoğan'la mutabık kaldık, göçün sınırlandırılması ortak çıkarımız

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la, Taliban'dan kaçan Afganlar hakkında geçtiğimiz Cuma günü bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Miçotakis, görüşmeye ilişkin olası bir göç akınının sınırlandırılmasının iki ülkenin de çıkarına olacağı konusunda mutabık kaldıklarını ifade etti.

Ülkesinin, Avrupa Birliği (AB) sınırları içerisinde olduğunu hatırlatan Miçsotakis, olası göçmen akınına ilişkin insan haklarına saygılı bir şekilde müdahale edeceklerini belirterek "Göç akınını geçmişte önlediğimiz gibi şimdi de önlemeye hazırız" dedi.

Atina'da Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Roberta Metsola ile görüşen Miçsotakis'e, Erdoğan göç konusunda işbirliğinin karşılıklı anlayış ve çıkarlara dayalı olarak ilerletilmesi gerektiğini belirtmişti.
AB'nin de Afganistan'a yakın ülkelere destek vermesi gerektiğini söyleyen Miçotakis, Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Metsola ile görüşmesi sonrası, "Böylece göç akınının Avrupa'ya yansıması bir ölçüde önlenmiş olur" diye konuştu.

Önlemlerden memnun olduklarını ifade eden Metsola, "Avrupa Parlamentosu'nun mesajı, AB'nin bir bütün olarak Avrupa'nın sorumluluğunu üstlenen Yunanistan gibi ülkelere verdiği desteğin tam olduğu yönündedir" dedi.

'BM İLE İŞBİRLİĞİ GEREK'

AB'nin göçmenler konusunda hazırladığı "göç sözleşmesinin" bir an önce onaylanmasına çalışıldığını vurgulayan Metsola, "Bu sözleşmenin, hem AB sınırlarının korunması; hem de AB ülkeleri arasında somut dayanışma ve AB içindeki çeşitli görüş ayrılıklarının daha sağlıklı bir biçimde giderilmesi için büyük önemi vardır" ifadelerini kullandı.

Metsola, "Afganistan'ı terk etmek isteyen ve büyük bir trajedi yaşayan Afganların çevre ülkeler tarafından korunmaya alınmaları için uluslararası toplum ve BM'yle işbirliği gerek" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN