Milli savaş uçağı KAAN Dünyayı imrendirdi! İsviçre'den olay manşet: Uzun vadede F16'ların yerini bile alabilir

Milli savaş uçağı KAAN Dünyayı imrendirdi! İsviçre'den olay manşet: Uzun vadede F16'ların yerini bile alabilir

Türkiye'nin yeni milli savaş uçağı 'KAAN' tüm dünyanın dikkatini çekti. İmrendiren milli uçağımız KAAN, İsviçre'nin manşetinde yer aldı. Bu gidişle milli savaş uçağımız KAAN, F16 savaş uçaklarını yerinden edecek. İşte o manşet...

Türkiye gündeminde yer alan milli savaş uçağımız KAAN, geçtiğimiz gün uçuş testini başarıyla tamamladı. F16 benzerliğiyle bilinen savaş uçağı KAAN'ın, yakın zamanda F16'yı bile geride bırakması bekleniyor. Dünyanın diline dolanan milli uçağımız İsviçre'nin manşetinde görüldü.

'KAAN' İLK UÇUŞUNU GERÇEKLEŞTİRDİ

Son yıllarda savunma sanayiinin büyük gelişimi dikkatlerden kaçmıyor. Başarısıyla sık sık kendinden söz ettiren savunma sanayii, dünyanın dört bir yanında manşet oldu. İHA ve SİHA'ların ardından bu kez de milli savaş uçağımız göklere havalandı. Geliştirilen projelerin tamamlanmasıyla beraber üretimler peş peşe gelirken, geçtiğimiz günlerde havalanan milli savaş uçağımız KAAN, gündemin tepesinde yerini aldı.

65d880bebdfc8586-w1200xh879.webp

DÜNYADA SES GETİREN UÇUŞ

İlk uçuşunu tamamlayan milli muharip uçağı KAAN, sadece ülkemizde değil dünyanın manşetine oturdu. Dünyada ses getiren uçuşun ardından İsviçre manşetleri dikkat çekti. Ülkedeki yerel medyada manşetlere taşınan bu başarıya övgüler çığ gibi büyüdü.

Ensonhaber'de paylaşılanlara göre, milli savaş uçağımız KAAN hakkında İsviçreli gazeteciler övgü dolu sözlerle bahsetti. Anadolu'nun savunma sanayiinin mihenk taşına ulaştığını belirterek, "Türkiye, kendi beşinci nesil savaş uçağını geliştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, iddialı savunma sanayii siyasetiyle stratejik bir hedefi kovalıyor." ifadeleri yer aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN