Mısırlı bakan Şükri’den ‘Filistin devleti’ çağrısı

Mısırlı bakan Şükri’den ‘Filistin devleti’ çağrısı

İsrail’in Gazze’deki katliamı aylardır devam ederken, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, ateşkes sağlanması ve bağımsız Filistin devletinin kuruluşu için bir takvim belirlenmesi yönünde çağrı yaptı.

Mısır merkezli El Kahire kanalında yer alan habere göre Dışişleri Bakanı Şükri, ülkesini ziyaret eden Fransa Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne ile başkent Kahire'de düzenlediği basın toplantısında Gazze'de ateşkes çağrısı yaptı.

‘ZORLA GÖÇE KARŞIYIZ’

Bağımsız Filistin devletinin kuruluşu için bir takvim belirlenmesi çağrısında da bulunan Şükri, Filistin davası konusunda kapsamlı siyasi bir çerçeve gerektiğini vurguladı. Mısır'ın, Gazze'deki Filistinlilerin zorla göç ettirilmesine karşı olduğunu yineleyen Şükri, Fransız mevkidaşı ile de Gazze'de ateşkes ve insani yardımların girişi meselelerini ele aldıklarını belirtti.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne saldırıları sürerken, Mısır bölgede ateşkes sağlanması için arabuluculuk çalışmaları yürütüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN