Muhalefet liderinden Netanyahu'ya 'korku tellallığı' suçlaması: 'Askeri üslerimiz seçim kampanyası dekoru değil'

Muhalefet liderinden Netanyahu'ya 'korku tellallığı' suçlaması: 'Askeri üslerimiz seçim kampanyası dekoru değil'

İsrail muhalefet lideri Yair Lapid, Başbakan Binyamin Netanyahu'yu 27 Ekim'deki Knesset seçimleri öncesinde güvenlik korkularını körüklemekle suçladı. Netanyahu, 'düşmanların' seçim öncesinde saldırı girişiminde bulunabileceğine dair işaretler bulunduğunu ileri sürmüştü. Lapid, talep ettiği güvenlik brifinginin ardından Netanyahu ile bir araya geldi. Görüşme sonrası askeri üslerin seçim kampanyası videoları için dekor olmadığını belirten Lapid, ordunun ve polisin seçime hazır olduğunu söyledi.

İsrail'de 27 Ekim'de yapılacak Knesset seçimleri öncesinde muhalefet lideri Yair Lapid, Başbakan Binyamin Netanyahu'yu güvenlik endişelerini siyasi malzemeye dönüştürmekle suçladı. İki isim, seçim öncesi olası saldırı tehditlerine ilişkin görüşmüşlerdi.

Netanyahu, Tel Nof Hava Üssü ziyareti sırasında 'İsrail düşmanlarının' seçim öncesinde ülkeye saldırmayı deneyebileceğine yönelik "işaretler" bulunduğunu iddia etmişti. Netanyahu, "Bizi test etmeyin. Uzun kolumuz size her yerde ve her zaman ulaşır" dedi, ancak olası saldırgan hakkında bilgi vermedi.

'ASKERİ ÜSLERİMİZ SEÇİM KAMPANYASI DEKORU DEĞİL'

Lapid, Netanyahu'nun açıklamalarının ardından güvenlik brifingi talep etti. Netanyahu başlangıçta bu talebi geri çevirdi, daha sonra görüşmeyi kabul etti. Görüşme sonrası açıklama yapan Lapid, güvenlik tehditlerinin "profesyonel ve sorumlu bir şekilde" ele alınması gerektiğini belirterek İsrail'in güvenlik ve askeri üslerinin "seçim kampanyası videoları için dekor olmadığını" söyledi.

Lapid, Filistinli grup Hamas'ın 7 Ekim 2023'te İsrail'e düzenlediği saldırıya atıfta bulunarak, "7 Ekim'den önce Netanyahu hiçbir uyarıyı dikkate almadı ve seçimlere 28 gün kala birdenbire korku tellalı oldu" dedi. İsrail ordusunun, Shin Bet iç istihbarat teşkilatının ve polisin seçime hazır olduğunu söyleyen Lapid, kamuoyunda panik yaratmanın hiçbir gerekçesi olmadığını belirtti.

SEÇİM GÜVENLİĞİ İÇİN KOORDİNASYON ÇAĞRISI

Lapid, seçim güvenliği hazırlıklarını koordine etmek üzere Netanyahu, Shin Bet Başkanı David Zini ve Merkez Seçim Komitesi Başkanı Noam Sohlberg'in katılacağı bir toplantı yapılması çağrısında bulundu. Netanyahu'nun ofisi brifingi doğruladı ve seçim öncesi çeşitli cephelerde olası saldırılara ilişkin uyarıların ayrıntılı şekilde sunulduğunu bildirdi, ancak ayrıntı vermedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN